Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
O
Cytat:
Napisane przez Ineso
Ja bym radziła wprowadzić teraz mięso, a owoce zostaw na później. Mięso ważniejsze ze względu na żelazo.
Tylko to jest zaleta tylko wtedy, gdy dziecko jest wyłącznie na mm. Bo jak już są inne posiłki i dziecko Ci zgłodnieje po obiadku szybciej to co, podać wcześniej mm i rozwalić pory karmienia, głodzić?
Ale Ty dajesz tyle+zagęszczasz kaszą, tak? To może dlatego aż tyle nie wypije.
Na moim mleku nie ma w ogóle takiej rozpiski hmm.
|
Nie ma tebeli żywienia? Przykładowo: od 7 do 13 miesiąca jest 180ml o ile lekarz nie zaleci inaczej.
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------
Cytat:
Napisane przez GGI
Widzę ze nie tylko ja mam watpliwosci co jak robic. Ineso masz podobnie.
Ja robie intuicyjnie. Młoda ma drzemke godzinna do 12 wstaje karmię ja i po godzinie podaje obiadek nie wiwm nie odmierzam ile ma zjeść d a je łyżeczkę po łyżeczce jak widze ze juz głowę odwraca czy sie nadciąga na wymioty to jej nie daje wiecej ale tak z 8 łyżek zje. Powinnam odwiedzać ile gramów ma jeść ?
Jesli chodzi o wprowadzenie mm to zobaczę jakie jej wyjda testy alergiczne i co zadecyduje alergolog narazie zakazala wprowadzac gluten co dalej wielka niewiadoma.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
A na co podejrzewacie alergię?
Edytowane przez MiniMonix
Czas edycji: 2016-11-02 o 21:00
|