Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-28, 15:54   #692
kitay
Raczkowanie

Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja

Cytat:
Napisane przez AnetaK20 Pokaż wiadomość
Witam. Jestem nowa. Lecz wypadanie włosów nie jest dla mnie nowością Włosy wypadają od... odkąd tylko pamiętam a mam już 20 lat Nie chcę się uskarżać albo wylewać żale bo to mi nie pomorze a tylko pogłębi mój jedyny kompleks.A wlosów mam pięć na krzyż i nie żartuje tak jest naprawdę dlatego rzadko wychodzę w rozpuszczonych włosy mam za ramiona troszkę i jak rozpuszczę widać przez nie co znajduje sie za mną, tragiczny widok. Włosy przy skórze są mocne i grube i jest ich tam bardzo dużo. Ogólnie włosy mam zdrowe, błyszczące nie posiadam żadnych rozdwojonych końcówek tylko te cebulki takie słabe są i nie trzymają mi się głowy Stosowałam już :
  • seboradin lioton i szampon z czarna rzepa
  • garnier neril szampon i tonik
  • Vichy czerwony i pomarańczowy
  • Wax
  • Dermene szampon
  • nafte i inne tego typu wcierki
  • zioła w tym pokrzywa i skrzyp polny
  • Witaminy takie jak merz special, skrzypowita, sylica, nutricap, teraz jestem w trakcie brania bellissy ale zastanawiam sie nad tymi tabletkami vichy gestość i cos tam i ampułkami vichy
Nie wiem co jeszcze mogła bym zacząć używać może byście mi coś jeszcze poleciły czego nie znam...
Idę w marcu na badania hormonalne i mam prośbę do dziewczyn które takie badania maja za sobą albo coś na ten temat wiedzą. Sama mam na razie zamiar zrobić następujące hormony: prolaktyne, androgen, testosteron, estrogen, progesteron. Nie wiem czy dobrze wybrałam ponieważ sie na tym nie znam a będę robić na własną rękę ponieważ endo tylko zaleciła testosteron a uprzedzam nie posiadam żadnego nadmiernego owłosienie na klatce piersiowej brzuchu itp. Wiec jakie byście jeszcze doradziła a jakie odradziły robić. Jestem w kropce i potrzebuję pomocy. Jeszcze jakbyście wiedziały koszt...
nie wiem jak to sie odnosi do Hormonow ktore chcesz zbadac, ale skoro idziesz samam t trzeba pamietac zeby robic takie badania w odpowiednim dniu cyklu
kitay jest offline Zgłoś do moderatora