2016-11-18, 21:44
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzie całkiem pogłupieli
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;67684436]Po prostu chodzi o to, że np. mięso mielone wieprzowo-wołowe dla Biedronki, które potem sprzedają jako Kraina Mięsa, idzie na jedną kupkę, a ten sam rodzaj mięsa, tylko gorszej jakości, czy gorzej 'traktowany', czy z dodatkiem gorszej jakości surowca (nie wiem, nie znam się na tym jak to dokładnie wygląda) idzie na drugą kupkę. Na moje jest tak dlatego, że Biedronka to po prostu sprawdza i jak przyjdzie kontrola stamtąd i zobaczy jakiś syf, no to głowy polecą, więc na biedronkowym mięsie nie będą nic czarować. A jak sobie firma sprzedaje ten sam rodzaj mięska pod swoją 'banderą', no to już sobie może pozwolić na więcej luzu i wrzucić tam dodatkowe niespodzianki np. właśnie surowiec gorszej jakości. Nie wiem, czy to jasno wyjaśniłam jak ja to widzę.
A czy skład jest identyczny tych kabanosów to powiem szczerze nie wiem, jeszcze nie sprawdzałam.[/QUOTE]
Zgadzam się. To samo jest z pieczarkami, w zaprzyjaźnionej pieczarkarni najlepsze idą dla Biedronki, potem do innych sklepów, a najgorsze... do Tesco
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|