Witam;jestem nowa ,wiec jak cos robie nie tak prosze zwracac uwage

Chcialam sie poradzic w sprawie farbowania,a zanim sie poradzilam to sporo naryzykowalam

otóż mialam na glowie l'oreal casting piaskowy i postanowilam polozyc na to matrix 10AV,za checona jasniutkimi wlosami na blogach.Sprawdzilam-3 byla dopiero po zerze i mimo strachu nic zielonego nie wyszlo.Wlosy naturalne malo pamietam ale cos zloty karmelek posiadalam,badz sredni zloty blond.Sugerujac sie ze farby jest dosc duzo,podzielilam sie z mama na pol i tym sposobem wyszly mi zlotawe ,cieple odrosty i tak gdzies za ucho/wlosy mam do polowy plecow/ wyszedl mi szarawy,a po 2 myciach idealny zimny jasny blond.Dodam ze wlosy mam dosc zniszczone po farbach drogeryjnych -zawsze blond.No to stwierdzilam ze nie pasuje mi ten zimny kolor,wiec zkupilam Goldwell 11g;akurat farba rozjasniajaca nie jest mi potrzebna ,bo moje wlosy wszystko pieknie bierze,ale ten matrix 10 nie wyszedl za jasno.Kombinowalam zeby polozyc to na 6%/zniszczone wlosy i latwe w rozjasnianiu/ale skoro w instrukcji bylo 9 wiec zaryzykowalam.Znow zadnych efektow ubocznych po tym razem cieplym odcieniu kladzionym 2 tyg po zimnym

tyle tylko ze wyszedl mi naturalny blond 10/11 z prawie nie widocznymi refleksami zlota,a o nie mi najbardziej szlo.Plus na dlugosci pozostaly biale pasma po wczesniejszych drogeryjnych,co malo mi przeszkadza gdyby tylko wiecej zlota bylo.../trzymalam 30 minut na odrostach ,no i 10 na calosci/wiem 9% ryzyko,ale odrobine sie tylko przesuszyly,bo uzylam zakwaszajacej maski,a nie jak zwykle biowax do zniszczonych-po niej sa super/.Tak teraz dumam skoro ten kolor jest za jasny odrobine i naturalny to pomyslalam o pigmentacji natura tak z 10/tez gold/ no i moze 10 G na to.Problem polega na tym ze tych 10 chcialabym uzyc z 6%,a powinno sie z 9%.Czy dobrze mysle o pigmentacji i czy mozna zmienic te procenty?no i czy 10 G Z 6% nie wyjdzie ciemno?moze 11G Z 6%?chce zeby byly jasne i zloty reflex

Moze jutro wrzuce fotki-tylko sie nie przerazac stanem wlosow

jakos z nimi zyje-sprawdzalam po dzisiejszej akcji-nie" ciagna sie" wiec moze nie jest tak zle

Bardzo prosze o podpowiedz odnosnie moich kombinacji