2008-03-05, 16:45
|
|
BAN stały
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..
Cytat:
Napisane przez MonikaZmyślona
Muszę się rozejrzeć za tym olejkiem - już od dłuższego czasu tak kombinuję z serkami i aromatami.
Stwierdzam u siebie silne uzależnienie od mleka 
Specjalnie nie kupowałam dziś 0 %, bo chciałam odwyk sobie zrobić. I co? Zgrzeszyłam półtorej szklanki 1,5 %  Ja już po prostu codziennie muszę wypić ten biały napój, bo jestem chora normalnie. A to nie jest zdrowe chyba, ciężkostrawne i w ogole ..
Pyszota 
|
czemu niby mleko niezdrowe???? przeciez z tego co piszesz wynika, ze Twoj organizm wrecz domaga sie mleka - to pij mleko, i nie mysl ze jest niezdrowe!
owszem, nie poleca sie ludziom doroslym i ogolnie panuje poglad zeby nie przesadzac z mlekiem, bo wraz z wiekiem zmniejsza sie ilosc enzymow trawiących laktoze i potem są problemy ze zdrowiem
ale! - to jest indywidualna sprawa kazdego organizmu!!! - nie ma reguly, tu trzeba odkryc, jak nasz organizm sie czuje z mlekiem i dopasowac tak jego ilosc, zeby bylo ok
jesli Ty sie dobrze po mleku czujesz, to dla Ciebie absolutnie nie jest niezdrowe, bo masz duzo enzymku ktory Ci rozklada to mleczko
informacje te zebralam stad i stamtąd, i z biochemii, z ktora mam czesto doczynienia 
na SB poprostu ogranicz, ale nie musisz rezygnowac
|
|
|