2016-12-04, 15:02
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak wzajemności w związku
Cytat:
Napisane przez Sanderka96
Mam problem, jestem w związku z chłopakiem, na którym mi zupełnie nie zależy. Nie podoba mi się, nie kręci mnie fizycznie, jedynie lubię go jak kolegę/przyjaciela. Wszystko było dobrze, dopóki on nie zdecydował się postawic sprawy "jasno". Podczas tej rozmowy trzy razy mówiłam mu, że to nie ma sensu, że ja go bardzo lubię, ale nie w ten sposób, ale on miał to gdzieś... No i pocałował mnie, a ja nie umiałam go odepchnąc, zresztą chyba cały czas nie umiałam mu definitywnie powiedziec "nie". Z drugiej strony jak widzę jego szczęście, tym, że jesteśmy razem... Wiem, że bardzo by go to skrzywdziło, gdybym go odtrąciła. 
Dodam, że to już mój drugi tego typu związek... poprzedni trwał pół roku. Nie wiem czemu daje się wciągnąc w takie relacje, niby stara a głupia...
Zastanawiam się co właściwie mogę teraz zrobic? Czy nic się nie da? Liczyłam, że mu przejdzie, ale mam wrażenie po jego zachowaniu, że to się nasila... Mam wrażenie, że nigdy nie będę szczęśliwa w prawdziwym związku 
|
Dlaczego Ty zrzucasz odpowiedzialność zerwania na niego? I jak to co zrobić, odejść!
|