2016-12-05, 10:05
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V
Dziewczyny, piszecie tak dużo że nie nadążam, zwłaszcza w weekendy jak Michaś w domu, a teraz jeszcze się przeziębił więc od piątku w domu. Dziś na 4 godziny poszedł bo mikołaj, a już podleczony więc puściłam.
Cytat:
Napisane przez kiciulec
Ja mam pępek głęboki jak rów mariański, teraz osiągnął głębokość normalną dla innych ludzi  Poprzednio go nie wypchnęło więc teraz też go nie wypchnie, brzuch mam mniejszy niż ostatnio
|
U mnie tak samo, brzuch też chyba mniejszy, aczkolwiek wywaliło mi go jakoś nagle, boję się że na wadze będzie masakra 
Cytat:
Napisane przez sunny_eyes
Z szklanki cukru zrobic karmel, gdy będzie płynny dodać 1/2szklanki wrzątku mieszajac najlepiej drewniana łyżką (buchnie para, dodawac na 2-3razy, nie trzymac buzi nad garnkiem). Potem dodać kostkę margaryny 250g, 50gram kakao, 40g przyprawy do pierników, zagotować i odstawić do przestudzenia.
Do miski wsypać 1kg mąki, szklanke cukru, 12dkg miodu, wystydzony karmel, 5roztrzepanych jajek oraz amionak - 1lyzka amoniaku na 1,5lyzki wody. Wszystko zagnieść na jednolita mase.
Ciasto zarobić dzień przed pieczeniem.
170stopni - ok 8minut.
Moje ciasto już zarobione, jutro będziemy się bawić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------
Znalazlam teraz plyty z Michala usg, w 26 tygodniu mial niecale 800 gram, Wojtek w 27 prawie kilogram ma... ciekawe jaka bedzie roznica wagi urodzeniowej.
|
Dziękuję!!
Cytat:
Napisane przez MartaMagda
|
Mam dokładnie tę, po Michałku 
Cytat:
Napisane przez kiciulec
Nic nie boj. Moj mial 2 tyg wolnego do opieki nade mna po cc a potem normalnie pracowal. Teraz wezmie zwykly urlop bo za zwolnienia obcinaja mu drastycznie pensje. Moze z tydz wezmie. Pewnie tesciowa bedzie chciala przyjechac.. mam mieszane uczucia- wolalabym nie ale musze o starszej corce myslec, musi sniadanie zjesc, pobawic sie pojsc na spacer itd
|
Mój był ze mną tylko tydzień, po cc byłam, a jeszcze Michaś dostał kataru w 12 dobie... Nie było różowo, ale też nie było tragedii.
Cytat:
Napisane przez axn22
Też bym tak chciała ale obawiam się, że odjechałoby spod bloku beze mnie 
Kupiłam sobie drapaczke na dłuższej rączce ale i z taką ciężko
Wczoraj na sr było o masażach. Dostaliśmy instruktaż, jakieś filmiki i opisy jak masować by łagodzić ból porodowy i kazali ćwiczyć w domu hehe Położna pokazywała różne olejki do masażu, zarówno takiego zwykłego jak i na tyle uniwersalne że nadawały się do masażu krocza ale nic mi ich nazwy nie mówiły i w życiu ich w sklepach nie widziałam. W związku z tym pytanie - używałyście/używacie jakichkolwiek olejków kiedyś? Macie jakieś? Raczej nie nastawiam się na domowe ćwiczenia z olejkami no ale... :P
|
Ja mam tylko migdałowy 
Cytat:
Napisane przez ferimori
Dzień dobry, proszę o kciuki o płeć mojego dziecka. Ide dziś do swojej gin, ciekawe czy podtrzyma swoje poprzednie decyzje o dziewczynce, czy może też zobaczy to co lekarz na sorze hehe. Chciałabym mieć 100% pewności w jedną lub drugą, nie ma to aż takiego znaczenie. Wrr obawiam sie że do lutego będę jednak niedowiarkiem hehe
|
Trzymam kciuki
Ja dziś mam wizytę 
Jutro dentysta, byłam też 2 tygodnie temu tragedii nie było
|
|
|