Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jak zachowują się pary?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-05, 15:31   #2
ama4
High Quality Since 2007

Dot.: Jak zachowują się pary?

Cytat:
Napisane przez Alala20 Pokaż wiadomość
Pytanie conajmniej głupie i dziecinne... ale ja naprawdę nie wiem. Mam 20 lat i ciężko mi wyobrazić sobie jak mam się zachowywać w towarzystwie z moim chłopakiem, żeby nie przesadzić pewnych rzeczy nie wypada, np calowac sie... on praktycznie ciągle obejmuje mnie, przytula się, trzyma za rękę... To początek związku, więc może mu przejdzie? Z jednej strony nie wiem jak ja mam się zachowywać, bo nie chce wyjść na zimna w stosunku do niego (i nie ukrywam, że lubię jego dotyk), a z drugiej strony trochę to średnio pewnie wygląda z perspektywy znajomych? Nwm sama... co o tym sądzicie? Jak Wy postrzegalibyscie takie zachowanie? Jak standardowo zachowują się pary?
Po pierwsze - skoro to początek związku, to tego dotykania, całowania, przytulania jest na pewno więcej niż po dłuższym czasie.

Po drugie - zachowuj się swobodnie i tak, jak się dobrze czujesz. Jeśli chcesz go trzymać za rękę, to trzymaj. On chce Cię objąć - niech Cię obejmuje.
Wiadomo, że trzeba zachować umiar i np. jeśli ktoś do Was coś mówi, a Wy się przytulacie i patrzycie tylko na siebie, to jest to niegrzeczne. Ale jeśli np. siedzicie w pubie ze znajomymi i trzymacie się za ręce czy chłopak Cię obejmuje, to przecież nie robicie nic złego. Buziaka raz na jakiś czas też sobie można dać. Tylko głębokie pocałunki zostawcie na chwile "sam na sam"

Wiadomo też, że inaczej będziecie się zachowywać w towarzystwie znajomych, inaczej w banku, a inaczej sami. Z czasem będziesz wiedzieć co dla Ciebie jest komfortowe, a co nie. Otoczenie też będzie Ci ewentualnie dawać sygnały, jeśli coś kogoś wybitnie zgorszy (bo ludzie też są różni i np. jedne starsze osoby będą zniesmaczone buziakiem, a inne wręcz przeciwnie - nie będą mieć nic przeciwko).
Cytat:
Napisane przez normalnyFacet
Desperacja prowadzi tylko do masochizmu
ama4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując