2005-09-06, 14:40
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: arabski kochanek...
Cytat:
|
Napisane przez srubka
Nie moze istniec milosc po paru dniach znajomosci, a jesli sie cos nawiaze to jest to bardzo krotki czas, aby zbudowac cos trwalszego, cos co przetrwa. Znajomosc, zwiazek oparty tylko i wylacznie na seksie nie ma szans na przetrwanie.
A jezeli tak jak piszesz, widzialas osoby, ktore tam niby kogos znajduja, to nie wierze ze to przetrwa, zauroczenie zniknie tak samo szybko jak powstalo, a wiec po wyjechaniu danej osobki z kraju.
Ja osobiscie nigdy, powtarzam nigdy, chociaz nie wiem jak by facet czarowal itd. nie zwiazalabym sie z Arabem! a tym bardziej nie pojechalabym z nim do jego kraju.
Jest wiele historii jak kobiety zaslepione miloscia i obietnicami, ze pojada tylko na chwilke do jego kraju, a pozniej nie wracaja, bo sie okazuje ze taki mezczyzna pokazal swoje prawidziwe oblicze. I nie mowie tutaj o jakis haremach chociaz to tez sie zdarza, ale wiezienie kobiet w domu, pozbawienie ich jakichkolwiek praw itd. jest wtedy na porzadku dziennym. Nie ma co wierzyc ze taki facet sie zmieni, bo sie nie zmieni, bo byl wychowywany w takich a nie innych wartosciach i przekonaniach.
|
Uważasz, że w POlsce nie ma takich facetów, że tylko Arab tak potrafi traktowac kobiete...?
Wierzmi, że nie trzeba jechać do Egiptu, Tunezji.., żeby się o tym przekonać na własnej skórze.
Fakt, że uważać trzeba bez względu na kraj i pochodzenie.
Poza tym wiele z TYCH znajomości to nic innego jak wakacyjna przygoda, jakich pełno także nad Bałtykiem. MOże nie widać tego u nas AŻ tak i i nie rzucają sie w oczy takie różnice wieku...
|