2008-03-09, 13:10
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kraje,w których byliście
Francja - okolica Saint Tropez - obóz kilka lat temu - całkiem fajnie, świetne plaże
Francja - Paryż - ogromne miasto - na pewno jest co robić, odrzucił mnie jedynie tłum ludzi i hmm brud.
Tunezja - super plaża (pływanie z rurką , super targi (masa pięknych rzeczy), ale strach bierze przed byciem samą gdziekolwiek (kraj lekko muzułmański) :P
Grecja - świetna zabawa, multum zabytków, na pewno jest co robić - weszłam od zera na Olimp (mała szalona górska wyprawa 
Belgia - bardzo lubię zwiedzać, choć to mały kraj Antwerpia - szlak diamentów, Brugia - coś jak nasz Kraków oraz Bruksela i morze (Knokke, Oostende).
Wlk Bryt - tylko Londyn - w jeden dzień własnym pomysłem obeszłam/objechałam całe miasto - było całkiem miło. Polecam koło Tower mała knajpkę - tanie i dobre Fish&Chips 
Słowacja - góry, góry i gorące źródła - mam ogromny sentyment.
Czechy - podobnie jak powyżej, ale sentyment do sklepików przygranicznych (teraz już nie mają sensu istnienia w Schengen :P)
Wyspy kanaryjskie - ogólnie wielkie pustkowie z nielicznymi gajami bananowymi, palmami i zgrupowaniami hoteli. Ciekawostka - czarne plaże (wyjątkami są te na których nasypano piasek z Sahary). Krajobraz mocno wulkaniczny.
Chyba tyle 
Bardzo lubię podróżować i zazwyczaj robię to po kosztach (małe wypady z rodziną, zorganizowane studenckie wyjazdy, własne wycieczki).
W marzeniach mam Japonię (kultura) oraz wyspy Galapagos (żółwie).
PS jeszcze Węgry - gorące żródła
|
|
|