Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kuchnia azjatycka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-09-06, 20:36   #1
Sanderek
Wtajemniczenie
 
Avatar Sanderek
 
Zarejestrowany: 2005-09
Lokalizacja: Bytom / Tarnowskie Góry
Wiadomości: 2 009
GG do Sanderek Send a message via Skype™ to Sanderek

Kuchnia azjatycka


Witam wszystkich.

Jestem tu nowym uzytkownikiem, niestety nie spotkałam sie jeszcze z przepisami kuchni chinskiej. Ja i mój luby jestesmy zwolennikami tej o to kuchni moze warto by było taki wątek rozpocząć.

Podaje jeden z wielu sprawdzonych przepisów:

SKWIERCZĄCA WOŁOWINA
500 g steków wołowych (zastepuje je zwykle stekami wieprzowymi)
2 łyzki sosu sojowego jasnego
2 łyzki sherry lub wina ryzowego
1,5 łyzki maki kukurydzianej
1 łyzeczka cukru
4 łyzki oliwy
1 duża czerwona papryka
2 ząbki czosnku
3 łyzki sosu ostrygowego
200 g kiełków soi
200 g brokułów
6 łyzek wody
sól, pieprz do smaku

Wołowinę badź wieprzowine pokroić w cienkie paseczki. Wymieszać w szklanym naczyniu mieso, wino, sos sojowy, mąkę i cukier. W woku rozgrzac łyzke oliwy dodawać mięso i smazyć aż dostanie złotego koloru. Nastepnie dodac rozdrobnione na różyczki brokuły oraz 6 łyzek wody. Następnie dodac papryke pokrojoną w kosteczkę oraz rozgnieciony czosnek. Całość polac sosem ostrygowym. Smażyć przez parę minut, następnie dodać kielki soi. Smazyć aż wszystko bedzie miekkie.

Życzę smacznego, przepis jest naprawde pyyyyyyyyyyyycha

Pozdrawiam
Sanderek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując