Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kilka kilo mniej - chudniemy zdrowo !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-10, 07:57   #2
Angie10
Przyczajenie

Dot.: 10 kg. mniej do WAKACJI 2008 - czyli chudnij zdrowo

Cytat:
Napisane przez PinkLolly Pokaż wiadomość
Więc, wszystkie kobiety/dziewczyny, które chcą schudnąć 10 kg. do wakacji zapraszam do tego wątku:)

Ja postanowiłam wrócić do mojej wagi 45kg. kiedy to byłam zgrabniutka... Niestety w przeciągu roku przytyłam 10 kg. (pieczone ziemniaczki, hamburgery, hot-dogi, pizza itp. - same wiecie jak to jest) Nigdy się nie spodziewałam, że mnie może to spotkać, zawsze byłam szczupła, a tu proszę.
45 kg to mój cel, bo 55 to stanowczo za dużo;)

Dodam, że odchudzamy się zdrowo - zdrowe odżywianie się, a przede wszystkim ćwiczenia! Żadnych głodówek (zresztą to nie ten wątek).
Dodam coś od siebie, może to niektórych ruszy... Sama planowałam teraz niedawno bardzo drastyczną pseudo "dietę" (chciałam szybko schudnąć, ważyłam 54kg.) niestety szybko nie znaczy skutecznie. Efekt? owszem, schudłam 4 kg. w tydzień, ale już w następny przytyłam 5 i o mało co nie wpadłam w depresję. No ale cóż, to mnie zmotywowało do zdrowej diety, stopniowej, ale skutecznej.

ZACZYNAMY OD PONIEDZIAŁKU (10.03) - kto się przyłącza, kto chce być szczupły na WAKACJE?
Zgłaszając się piszcie ile ważycie obecnie i jaki jest wasz cel. Właściwie możecie zapisywać się kiedy chcecie, ale lepiej razem zacząć od poniedziałku.
Co tydzień będę podliczała ile razem schudłyśmy kilogramów;)
Razem raźniej! więc przyłączajcie się, chwalmy się sukcesami, wspierajmy i motywujmy siebie nawzajem itd., itp.;)
DO DZIEŁA!

Dziś rano podjęłam dokładnie takie samo wyzwanie :) Zaczynam z Tobą. Sama w przeciągu 2 lat przytyłam prawie 15 kg, i tyleż chciałabym zrzucić do wakacji.( przynajmniej taką mama nadzieję ) .
Czyli na śniadanie muesli z chudym mlekiem, na drugie- twarożek i jabłko, obiad jeszcze nie zpalanowany ...zobaczymy co poleca zakładowa stołówka :( która to właśnie w znacznym stopniu przyczyniła się do mojego wzrostu wagi !!! Tylko ze nie bardzo mam wyjście .... muszę zjeśc obiad .... aaah to będzie prawdziwa walka... nie umiem sie głodzić !
w międzyczasie rezygnuję z kawy i zalewam tylko czerwoną herbatkę( fuuj) i wodę mineralną ... :mur:
zwazywszy ze jestem przed ślubem ..... do 21 czerwca Muszę ważyć 65 kg!! ( czyli tyle co przed 2-ma laty) ...
Damy radę !
78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65:jupi:
Angie10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując