2016-12-12, 11:07
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rok różnicy między dziećmi
Cytat:
Napisane przez Hiiroko
Czy w gre wchodzi wyniesienie sie do twoich rodzicow?
Nie musisz od razu brac rozwodu, ale masz prawo przeniesc sie do miejsca, w ktorym bedziesz miala warunki - tez psychiczne. Maz moze was przeciez odwiedzac, a moze z czasem sie obudzi. Nie daj sie zastraszyc finansowo, mozesz wystapic o alimenty, jest tez 500+. Koniecznie zrob zdjecia tego kacika, w ktorym musisz gotowac - w razie czego.
Tak jak ci juz pisalam, wydaje mi sie, ze gdybys miala normalne kontakty z tymi ludzmi, przyjazna atmosfere, to i to zmeczenie byloby jakby ''milsze'', latwiejsze do przeskoczenia. Ale na dokladke z terrorem to zycie cie wykonczy, i nie zartuje; depresja poporodowa jest bardzo czesta i niebezpieczna, pojawia sie czasem w pozornie idealnych rodzinach, a co dopiero w takiej sytuacji. Musisz po wstaniu z lozka zobaczyc chociaz jedna przyjazna twarz, bo inaczej ktoregos dnia po prostu nie bedzie ci sie chcialo wstac z lozka.
Sa ludzie, ktorym nie mozna dac z siebie za duzo, bo to wykorzystaja. Z tego co mowisz bylas po prostu za dobra. I teraz uwazaj: nie jest wstydem przyznac sie, ze zycie nie wyszlo nam tak, jak sobie to wyobrazalismy. Wstydem jest tkwic w sytuacji, ktora nas wyniszcza.
Wiec ponawiam pytanie: czy mozesz wyprowadzic sie do rodzicow?
|
tak. mogę wyprowadzić się do rodziców, to moje jedyne światełko w tunelu.
|
|
|