2016-12-12, 11:45
|
|
Erudycja
|
Dot.: Mamusie październikowe 2016, cz. 1
Cytat:
Napisane przez megilla
Rebel, hej! Fajnie, że się przyłączyłas! Kiedy urodziłas? Napisz może coś więcej o sobie : )
Moja Klara zepsuła się w podobny sposób do Twojego Dzieciątka.Nawet spala wcześniej podobnie.
Jak jutro ortopeda da zielone światło to umawiam się z doradca chustowym.
Ana, odciągasz po każdym karmieniu? Jak Ala śpi całą noc to wstajesz żeby odciągnąć mleko? Nie zaburza Ci to laktacji?chciałabym żeby tz posiedxial z Mala w nocy, ale trochę się boję.
Styska, niezły team! Fajnie masz z ta impreza. Trochę mnie męczy to kp. Czuje się jak więzień.
Jakie zdjęcia wysyłać do Meguli? Same buzię czy całego Dziecia?
|
Ja odciągam tylko wtedy kiedy zamierzam zostawić małą. A zdarza się to raz na dwa-trzy tygodnie i wygląda to tak że przy pierwszym karmieniu po nocy, a przypominam że jest u nas dłuższa przerwa, Karmię małą jednym cyckiem i zostawiam śpiąca, a z drugiego ściągam mleko i poprawiam z tego którego mała jadła bo nigdy nie dojada do końca i wtedy wychodzi mi około 90ml, później po kolejnym i jeszcze następnym karmieniu ściągam około 10 do 30 ml czyli łącznie udaje mi się uzbierać od 120 do 150 i to mi wystarcza na jedno karmienie a laktacji nie zaburza. Tylko że po takim sciaganiu po kp mala z reguły do wieczora je trochę częściej bo cycki opróżniam laktatorem do zera.
Dlatego teraz jeśli mam ściągać mleko to nie robię tego w dniu w którym zostawiam małą tylko do tygodnia wcześniej.
Cytat:
Napisane przez Ewula88
ja wysłałam z fotkę z sesji,
Rebel u mnie było idento, cycuś potem odkładanie do łóżeczka i spanko.
Teraz po cycusiu są uśmieszki i zabawa
Dziewczyny macie jakieś konto oszczędnościowe założone dla dzieci? Szukam czegoś aby móc miesięcznie odkładać pieniądze dla Lilki.
|
Ja się nad tym zastanawiałam ale póki co robimy mieszkanie i dopóki go nie skończymy to mogę zapomnieć o jakichkolwiek oszczędnościach. Myślę że jeszcze rok albo dwa i będę zakładać Takie konto
|