Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Problemy w pracy, l4, koniec umowy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-12, 16:50   #1
Tajpan
Raczkowanie

Problemy w pracy, l4, koniec umowy

Hej, 3 października podjąłem pracę jako pracownik produkcji plandek, ogólnie praca nie jest najcięższa jednak nie czuje się w tym.. popełniam trochę błędów, przerzucają mnie na różne stanowiska, nie zawsze nauczę sie jednej rzeczy a już robie co innego, brygadzista się na mnie uwziął, zauważyli to też inni, jak zwykle ma problem tylko do mnie, np pewna sytuacja, 10 minut do konca pracy, wszyscy stoja i gadaja i tylko mi każe jeszcze coś zrobić. Na hali jest dosyć zimno, często wychodzi się na dwór, moje zdrowie jest takie, że to loteria czy bede chory czy nie. Nie odpowiada mi ta praca i teraz mam taki problem. Byłem chory na przełomie listopada i grudnia ( zabrali mi premie i z listopada i na grudzien również ) Aktualnie pracuje z typem z którym nie przepadamy za sobą, nic nie potrafi wytłumaczyc, musze go ciagnac za jezyk, zeby sie czegos dowiedziec, a jeszcze robi z tego problem, strasznie ciezko sie z nim dogadac. Jeszcze gada wszystkim, ze nic nie umiem, ogólnie źle sie tam czuje i juz zapowiedziałem, że nie przedłużam umowy.

W piątek chciałem iść tam ostatni raz, isć do lekarza po l4 i w czasie zwolnienie pojeździć za inna praca, na rozmowy itp. Jednak nie wiem czy lekarz wypisze mi l4 na dwa tygodnie czyli do konca grudnia. Wziąłbym na tydzień, a we wtorek po swietach poszedł powiedziec, ze składam wypowiedzenie, chce wykorzystac 4 dni urlopu i tyle, jednak nie wiem co zrobic do konca... ? starac sie o l4 na 2 tygodnie, postaram sie o l4 na tydzien i potem zlozyc wypowiedzenie i wykorzystac 4 dni urlopu, co byscie zrobili na moim miejscu? To moja pierwsza praca, nie do konca wiem co zrobic i proszę was o pomoc
Tajpan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując