2016-12-13, 01:45
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rady odnośnie idealizowania byłego
[1=578537b29e2e39e1d6e3dc9 dfc9821e485b809af_62f97e7 3ceb2a;68558991]Autorko, może pomyśl sobie, że to naturalne, że wracasz czasem pamięcią do byłego chłopaka? Aby o nim kompletnie, raz na zawsze zapomnieć, musiałabyś dostać amnezji. Innego sposobu na utratę pamięci nie ma... 
Natura ludzka jest taka, że siłą rzeczy pamiętasz to, co dobre. Gdybyś nieustannie, wracając myślą do związku i rozstania, odczuwała także tamten smutek i cierpienie, przeżywałabyś to ciągle na nowo i pewnie szybko pogrążyłabyś się w depresji. Wybielanie eksa ma złe strony, o których piszesz, ale jak widać ma również dobrą stronę: nie chowasz urazy, niechęci, nie pałasz nienawiścią do kogoś, z kim nie utrzymujesz kontaktu. To wspaniały krok naprzód!
(Uwierz, znam ludzi, którzy też tkwią myślami w przeszłości, ale nie tak jak Ty: oni pamiętają tylko zło, planują zemstę, po latach nadal próbują byłej lub byłemu coś udowodnić... To jest prawdziwa tragedia!)
Podsumowując:
od przeszłości nie uciekniesz. Ważne, żebyś tych chwil "przypomnienia sobie" o nim nie przedłużała: kiedy eks Ci się przypomni, staraj się zająć czymś innym, może kimś innym Życie na tym polega, że samorozwój, o którym piszesz, nigdy nie jest skończony, żyć ciekawie, świadomie i dobrze warto się starać cały czas, nawet kiedy już myślimy, że zapomnieliśmy o eksie.
Chyba że chcesz do niego wrócić...? [/QUOTE]
Pięknie napisane.
Autorko - doskonale Cię rozumiem. Przechodziłam przez to samo. Zostawiłam byłego, bo miałam ku temu powody. Ale zawsze kiedy czułam się samotna wydawało mi się, że straciłam swoją szansę/to mógł byc ten jedyny/wcale nie było miedzy nami tak zle/powinnam dać mu kolejna szansę bo może tym razem by sie zmienił. Bzdura! Teraz sama się z siebie śmieję. Nie wróciłabym do niego za żadne skarby świata. Wyidealizowalam go sobie w głowie, widziałam go takiego jak chciałam go widzieć, a nie takiego jakim był naprawdę..
Teraz jestem szczęśliwą żoną faceta, który jest miłością mojego życia i moj były nie dorasta mu do pięt. Twoje szczęście też Cię znajdzie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|