Czy psychiatra może zapisać leki na pierwszej wizycie?
Cześć
W skrócie: jest mi ciężko wstawać z łóżka, zrobić cokolwiek pożytecznego. Wychodzę z domu tylko do szkoły, ewentualnie zejdę gdzieś po drodze. Najchętniej spałabym całymi dniami, ale trzeba się w końcu ogarnąć. Raz miałam zapłacić w sklepie 8 zł z groszami. Wyjęłam z portfela monety 5zł, 2zł i 2zł, patrzyłam się na nie, podałam kasjerce i do końca nie byłam pewna czy wystarczy.
Byłam u psychologa i powiedział mi, że jestem już w takim stanie, że trzeba zacząć brać antydepresanty, tylko wiecie, psycholog nie przepisuje, tylko psychiatra. Poradził mi, żebym poszła prywatnie, bo na NFZ są kolejki kilka m-cy.
Tylko problem jest w tym, że chodzę do liceum, nie pracuję, nie mam za wiele pieniędzy na wizyty prywatnie po 100 zł każda przez 2 m-ce, żeby po tym czasie można było zapisać mi leki. Chciałabym to załatwić na pierwszej wizycie.
Nie orientujecie się, czy psychiatra może mi zapisać leki na pierwszej wizycie? Wiem, że ogólnie to powinno się najpierw jakąś terapię zacząć, a leki to w ostateczności, ale opisałam Wam, jaka jest sytuacja. Proszę pomóżcie, a może kupić coś w internecie, nie z żadnej apteki internetowej, bo tam silniejsze leki są na receptę, tylko od kogoś. Wiem, że to jest niebezpieczne, ale jak mi nie przepisze na pierwszej wizycie to ja na drugą nie mam pieniędzy....
Dzięki, jeśli ktoś chciałby się zaangażować.
|