Zadomowienie
Przekupka: 5 pkt / 100% pozyt.
|
Trochę kosmetyków nisko/średnio/wysokopółko wych- ciągłe dokładki!
NIEAKTUALNY - ZAŁOŻYŁAM NOWY WĄTEK
Kolorówki:
1. Szminka MaxFactor Lipfinity kolor nr 170 (kolor taki hmm wrzosowy, wpadający w brąz, fiolet- bardzo ładny)- zużycie około 30%
2. Błyszczyk No7 kupiony w Boots`ie- High Shiny kolor rózowy- zużycie około 60%
3. Cień do powiek Joko, kolor szary połyskujący- zużycie minimalne (użyty kilka razy)
4. Cień do powiek Flash, kolor żółty – użyty 2 razy
5. Cień do powiek Inglot, kolor turkusowy z brokatem- użyty 2 razy
6. Eveline- zielone matowe cienie do powiek z jedwabiem nr 250- tylko raz wypróbowane (nawet tego nie widać)
7. Pomadka nabłyszczająca Power Shine Oriflame Beauty 1,6g- kolor pink punch- użyta 3 razy
8. Puder Maybelline Dream Sun Glow 03 Bronze Pressed Powder- użyty kilka razy (górna "przykrywka" pudru złamana w 2 miejscach- upadła mi, ale wciąż dobrze przykrywa puder)
9. Tusz do rzęs MaxFactor 2000 Calorie Dramatic Look- używany przez miesiąc, wciąż mokry do użytku
10. Tusz Maybelline Volume Express Curved Brush- na wypróbowanie (pewnie trochę więcej), wciąż mokry
11. YSL efect faux cils- ten tusz ma już hmm z rok? Ale dziś umalowałam nic oczka, a jakieś pół roku temu używałam szczoteczki do innych tuszy i efekt był rewelacyjny, jakby ktoś chciał to jest do dyspozycji 
12. Inglot soft precision eyeliner 37- kredka do oczu, kolor taki lekko fioletowy wpadający w srebrny
13. Tusz Oriflame Beauty Wonder Lash- uzyty z 5 razy, otwarty 2 miesiace temu https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,20521,the-one-wonder-lash-mascara.html
14. Blyszczyk Lord&Berry, Brilliance Lip Glos- nowy, kolor wpadajacy w fiolet, na spodzie pisze: Hi Shine elegant, na zakretce nr 1033
15. Czerwony lakier do paznokci Miss Sporty quick dry- zostalo okolo polowa z 7 ml
16. Brazowy cien Joko, uzyty pare razy, jest dosyc twardy i poczatkowo trudny w aplikacji ale bardzo ladnie wyglada na oczach
Pielęgnacja twarzy/ciała:
1. ujędrniający krem do twarzy AVON- uzyty kilka razy
2. Krem Avon Pur Blanca do ciała 150ml, zuzycie max 15%
3. Tonik Nivea Visage Young 150ml, zużycie około 40%
4. Magiczny połyskliwy puder do ciała Avon 40g, zużycie około 50%
5. Nawilżająca maseczka do twarzy INECTO z mleczkiem kokosowym- zużycie około 25%
6. Gucci Envy Body lotion- zuzycie około 60% ze 100ml
7. Sothys Gommage exfoliant peeling- zostało tak na 1 użycie
8. Decleor lotion matifiante- 8ml
9. Krem Ruboril na naczynka- 10 ml
10. Anew Clinical Face Lifting Cream- próbka
11. Vichy Thermal Fix 1- próbka 1,5 ml
12. Roc Retin-Ox- Intensive Anti-Wrinkle Moisturiser Day SPF 15- próbka 1,5 ml
13. Odżywka Inglot Silk Wrap- preparat podkładowy z jedwabiem zalecany dla paznokci słabych lub uszkodzonych- zostało około 80%
14. Odżywka Nail Tek Intensive Therapy- do paznokci cienkich, miękkich, rozdwajających się- zostało około 80%
15. Clinique step 1, 2 and 3- liquid facial soap, clarifying lotion i dramatically different moisturising lotion, kazdy po 1,5 ml
16. Krem Vichy Oligo 25, data ważności 03.2010r- z 50 ml zostało około 80%
Pielęgnacja włosów:
1. odżywka nawilżająca z Avonu- cała
2. Szampon John Frieda Volume- cały
3. Serum wygładzająco-regenerujące do końcówek włosów- Joanna z Apteczki Babuni- uzyte ze 2 razy- zostało prawie całe opakowanie
4. Odżywka Paul Mitchell Seal and Shine- zużycie około 20% z 250ml
5. Odżywka Kerastase Ciment Anti-Usure- zużycie około 60% z 200ml
6. Szampon Matrix color smart- nie mam pojęcia ile go zostało ale około połowy z 250ml
7. Balsam-odżywka do włosów z witamina C i ekstraktem z aloesu- niewiem jakiej firmy dostałam go od mojego fryzjera, mówił że używa jej w salonie, w sumie całkiem przyzwiota bardzo nawilża a nie przetłuszcza- posiadam około 600ml mogę zrobić odlewkę 300ml
8. Seboradin lotion Niger- kuracja do włosów słabych i przetłuszczających się- zostało około 80%, data ważności 05.2009r.
Perfumy/wody toaletowe:
1. Woda toaletowa Oriflame Eclipse- połowa 30 ml (tak jak na zdjęciu)
2. Perfumy Chanel N5- tak jak na zdjęciu, zostało około 60% buteleczki, tylko że neiwiem jaka była początkowo pojemność ale myślę że koło 30ml
3. Perfumy Avon Pur Blanca-widoczne na sotatniej fotce, są praktycznie użyte ze 3 razy
4. Perfumy Dolce&Gabbana By - zostalo okolo 20ml z 50ml, zakupione w perfumerii w Londynie
5. Probka Alien Luminescente- 2ml
6. Probka Ghost Sweetheart- 2ml
7. Probka Diesel Fuel for Life- 2ml https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,21298,fuel-for-life-pour-femme-edp.html
8. Probka Juicy Couture - 2ml
9. Probka Bvlgari Aqua Pour Homme- 1,5 ml
10. Probka Armani Mania- zostalo na kilka psikniec
11. Probka Calvin Klein ESCAPE- 1,5 ml (chyba)
12. Probka Oriflame Delice- okolo 1 ml
13. Probka Givenchy Amarige Mariage- niewiem ile zostalo bo opakowanie biale, ale na wyprobowanie starczy akurat
14. Probka Dolce&Gabbana the One for men- 2 ml
15. Probka Carolina Herrera CHIC for men- okolo 1 ml
Inne:
Tabletki Wita-Femin- witaminy, składniki mineralne, żeń-szeń Donq Quai dla kobiet- około 27 tabletek (zażywa się 1 dziennie)
Sama niewiem czego poszukuję Jakiś nawilżaczy dobrych albo filtrów głównie, wszystko do pielęgnacji twarzy.
Zapraszam do przeglądania wątku.
Na fioletowo zaznaczam dokładkę z dnia 17.05.2008r.
Na zielono zaznaczam kosmetyki zarezerwowane.
Na szaro wymienione (nieaktualne).
Fotki dokladek moge wrzucic jak tylko dorwe sie do aparatu.
A tu mój kramik biżuteryjny:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...53#post6897553
Edytowane przez atsenka
Czas edycji: 2008-07-17 o 10:59
Powód: dopiska
|