2016-12-18, 20:55
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
Napisane przez soffinka
Czyli Poprostu czekać? Nie szukać sposobu? Wszyscy "starsi" mówią -POWINIEN przesypiać całe noce juz.
Ja nie wiem co oni kiedys tym dzieciom robili skoro tak było...
|
No właśnie! to dogadywanie!
Moja mama też komentuje bo jej dzieci spaly w nocy i wszystkie dzieci w rodzinie też .
Kazała nam księdza zapytać co może być przyczyną...
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68754446]Ja nie znam dziecka które by w tym wieku przesypialo noce. Wszyscy się wymadrzaja bo chyba nie pamiętają jak to było... Mama mi mówiła, ze do drugiego roku życia minimum jedną pobudkę im urzadzalam. Na mleko, przy próbach podania czegokolwiek innego był wrzask 😂 Dopiero teraz doceniam jaką Zosia była łaskawa. Od wczasów nad morzem (miała 9mc) przestała budzić się na mleko. Do roku pila w nocy wodę, ale obsługiwała się sama (niekapek miała w lozeczku). Budziła się nad ranem, i jeszcze czasem budzi, ale to tylko przyjdzie do nas i śpi dalej. Nie zdąży dobrze głowy położyć, juz śpi. Nie raz się smialismy bo zalegała w połowie drogi 😂
Jak miała 6 MC tez budziła się często. Dzieci w tym wieku zaczynają mieć koszmary senne. Do tego lęk seperacyjny i jeszcze pobudzenie związane z nowymi umiejetnoscismi (dużo wrażeń). No i cholerne zęby. To wszystko może się składać na te częste pobudki. Oczywiście każde dziecko przeżywa to inaczej.
Moja Hania z tych bardziej wrażliwych...
Opuściliscie lozeczko juz na sam dół?[/QUOTE]
To ciekawe co tutejsze mamuśki dają swoim dzieciom bo tutejsze, na mm przesypiaja pięknie nocki. Naprawdę!
Mąż, jak Maksiu był malutki, co chwilę przychodzil z newsem jak to któreś dziecko spi cała noc od 7 do 8.
Tak mnie tym wkurzal, że w końcu mu powiedziałam, żeby odbył męską rozmowę ze swoim synem, że inne dzieci śpią i może syn też zacznie przesypiac nocki.
I skończylo się dogadywanie.
A z ciekawości... jest u nas dziecko od początku karmione mm? ?
|
|
|