2016-12-22, 23:44
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Witam, w końcu nadrobilam. Tylko dlatego że jestem dziś jako baby sorter u szwagierki. Dzieciaki śpią więc ja mogę na spokojnie pointernetowac. Tzn jeden długo zasypiał i musialam mu dawać pomysły o czym może myśleć przed snem żeby łatwiej zasnąć. Drugi niedawno się obudził z płaczem że on chce do rodziców, ale udało się go uspokoić. Gabi w gondoli śpi. W sumie jak sobie pomyślę że muszę go jeszcze ubrać i iść do domu to padam.vnajgorzej że zimo jest.
Ostatnio złe napisałam i spaniu Gabrysia. Fakt pierwszy sen ma trzy godziny, ale ja przez ten czas nadrabia zaległości w domu, a potem pobudki co godzina, co pół. Czasami smok pomoże, czasami mleko, a czasami spanie w łóżku. Ale i tak chodzę jak z krzyża zdjęta.szczegolnie jak idę do pracy. Naprawdę myślałam że na mm będą lepsze noce, a są coraz gorsze. Wierzę że to skok rozwojowy i to minie. Muszę wierzyć że minie bo inaczej rzucę się z mostu.
A co do dzieci ładnie śpiących, to koleżanka urodziła w kwietniu i dziecko od początku na mm sypia całą noc. Następna koleżanka 20 dni przede mną rodziła, córka od początku na mm śpi całą noc. Koleżanka rodziła w sierpniu i też od początku mm syn budzi się tylko raz na jedzenie. Ja tylko z otoczenia kp i się od początku darł jak szalony i nie spał i tak mu zostało. W sumie niedługo pół roku jak ja nie przespałam normalnie nocy. Czasami zastanawiam się jak ja funkcjonuje spiąć trzy razy po godzinie w nocy. Rano do pracy, potem obowiązki w domu i znowu nocka do dupy.
Mieszkanie super jest ciepłe, póki co nie grzejemy, a na stary mieszkaniu Zimnice straszna, chyba byśmy non stop grzali. Udało mi się w końcu ogarnąć, rozpakować wszystko, poukładać. Ino teraz ogarnąć święta i można odpoczywać.
Ja już cztery lata bez wigiliiw rodzinnym domu. Szkoda mi, bo mam czworo rodzeństwa i zawsze wigiliiw razem. Ale już się przyzwyczaiłam tutaj, bo wigilia ładnie i przykladnie bezalkoholowe i postanawia, potem prezenty i zaczyna się impreza na całego )
Czuję się dziwię bo ja przy Was to jakaś alkoholiczka. Ledwo skończyłam kp pierwsza impreza i sześć drinków, a ja lekko podpita i zaraz mi zeszło :/ ale od zawsze trudno było mnie upić.
---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------
Gratulacje dla 7 miesięcznych berbeci 
Soffinka już chłopiec jak ta lala, mój to jeszcze daleko w tyle.
|
|