Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-23, 12:02   #738
miszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Witam, w końcu nadrobilam. Tylko dlatego że jestem dziś jako baby sorter u szwagierki. Dzieciaki śpią więc ja mogę na spokojnie pointernetowac. Tzn jeden długo zasypiał i musialam mu dawać pomysły o czym może myśleć przed snem żeby łatwiej zasnąć. Drugi niedawno się obudził z płaczem że on chce do rodziców, ale udało się go uspokoić. Gabi w gondoli śpi. W sumie jak sobie pomyślę że muszę go jeszcze ubrać i iść do domu to padam.vnajgorzej że zimo jest.

Ostatnio złe napisałam i spaniu Gabrysia. Fakt pierwszy sen ma trzy godziny, ale ja przez ten czas nadrabia zaległości w domu, a potem pobudki co godzina, co pół. Czasami smok pomoże, czasami mleko, a czasami spanie w łóżku. Ale i tak chodzę jak z krzyża zdjęta.szczegolnie jak idę do pracy. Naprawdę myślałam że na mm będą lepsze noce, a są coraz gorsze. Wierzę że to skok rozwojowy i to minie. Muszę wierzyć że minie bo inaczej rzucę się z mostu.
A co do dzieci ładnie śpiących, to koleżanka urodziła w kwietniu i dziecko od początku na mm sypia całą noc. Następna koleżanka 20 dni przede mną rodziła, córka od początku na mm śpi całą noc. Koleżanka rodziła w sierpniu i też od początku mm syn budzi się tylko raz na jedzenie. Ja tylko z otoczenia kp i się od początku darł jak szalony i nie spał i tak mu zostało. W sumie niedługo pół roku jak ja nie przespałam normalnie nocy. Czasami zastanawiam się jak ja funkcjonuje spiąć trzy razy po godzinie w nocy. Rano do pracy, potem obowiązki w domu i znowu nocka do dupy.

Mieszkanie super jest ciepłe, póki co nie grzejemy, a na stary mieszkaniu Zimnice straszna, chyba byśmy non stop grzali. Udało mi się w końcu ogarnąć, rozpakować wszystko, poukładać. Ino teraz ogarnąć święta i można odpoczywać.

Ja już cztery lata bez wigiliiw rodzinnym domu. Szkoda mi, bo mam czworo rodzeństwa i zawsze wigiliiw razem. Ale już się przyzwyczaiłam tutaj, bo wigilia ładnie i przykladnie bezalkoholowe i postanawia, potem prezenty i zaczyna się impreza na całego )

Czuję się dziwię bo ja przy Was to jakaś alkoholiczka. Ledwo skończyłam kp pierwsza impreza i sześć drinków, a ja lekko podpita i zaraz mi zeszło :/ ale od zawsze trudno było mnie upić.

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:37 ----------

Gratulacje dla 7 miesięcznych berbeci

Soffinka już chłopiec jak ta lala, mój to jeszcze daleko w tyle.
Widzisz, czyli w Twoim otoczeniu też śpiące dzieci. U mnie tak samo.
I to właśnie te na mm od samego porodu. Czyli jednak coś w tym jest.
Dziecko nie zna ciepelka cycusia i nie budzi się co chwilę.

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Hejo!
Paulina zazdroszczę jednej pobudki! Super Krzyś pospał
U nas kilka pobudek, nie wiem dokładnie ile. W każdym razie zdążył się już 3 razy obudzić zanim się położyłam spać...

Justyna pewnie Ci ciężko pracować po takich nockach. W końcu to się skończy, pozostaje tylko mieć nadzieje i czekać na lepsze czasy

Wyjeżdżającym mamusiom życzę szerokiej drogi i braku marudzenia w samochodzie

Mój brat na szczęście dojechał szczęśliwe.

dzanet miszkaa, dużo cierpliwości do starszaków życzę

chorowitkom życzę dużo zdrowia!

Pewnie dzisiaj tu cisza będzie, bo wszystkich pochłonie magia świąt (sprzątanie, gotowanie, zakupy w tłumie )
Miłego dnia!
Dzięki.
Mam nadzieję, że kiedys będzie lepiej, spokojniej choć jak przypominam sobie akcje Twojej córki to...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68896856]Justynka akurat o Tobie myslalam 😘 oby wam się te nocki uspokoily.

U nas dalej ciezkier, ale mamy drugiego zęba, dziś wylazl.

Australia dzięki za przepis na piernik! 😘 jest obledny! Robilam go w niedzielę, dziś, zalalam czekoladą i musiałam spróbować. Miękki, soczysty, słodki ale nie za bardzo, PYSZNY! Będzie u nas co święta[/QUOTE]
Gratulacje!
To już wiadomo skąd te ciężke nocki
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Hej ja sie zaczytuje w wolnej chwili bo dostałam ebooka od paczkomatow. Wczoraj spacerowaliśmy rodzinnie i dziś są sutki - starszak gorączka pół nocy i dalej. Chciałam lekarza do domu to odmówili, musze z nim jechać do przychodni.
Ale że od spaceru ma gorączkę?
No chyba nieeee.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Cieszę się bardzo! [emoji106] [emoji9]

Ja swoje wczoraj polałam i udekorowałam świątecznymi opłatkami [emoji16] Kupiłam je chyba ze dwa lata temu i są przeterminowane, ale mam nadzieję, że nikt od nich nie umrze [emoji23] [emoji23]

Załącznik 6809786
Piękne!
Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Fiazo a dlaczego odmowili? Prywatnie to chyba nie jest problem? Nie znam sie pewnie.

Beni zaszalal dzis z katarem.pobudka 5:40 i jakies dziwne drzemki z tego wychodza caly cykl dnia rozwalony.

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Zaraz sie poplacze,nie ma pikpik na liscie mamus z pierwszej strony.chce tam wrocic,plis!!! Bede juz grzeczna!
Haha
Myślę, że w związku ze zbliżającymi się świętami i atmosfera miłości do bliźniego 😋 Australia wrzuci Cię tam z powrotem

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Sernik w piekarniku, teraz popijam kawkę i biorę się za obiad.
Potem robię Raffaello na krakersach i uszka do barszczu 😀

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora