Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - skończyłam studia i jestem bezrobotna
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-13, 16:59   #57
Alvesta
Zakorzenienie

Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna

Cytat:
Napisane przez madzia.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny, składam juz podania do każdej firmy. Wiadomo, w każdej firmie jest biuro, więc potrzebuja pracowników biurowych. Tylko że wszędzie sa stawki- najniższa krajowa

U nas w mieście jest również firma zajmująca się skupem złomu, tam obecnie potrzebują pracownika biurowego, proponują 1200 netto!!!! To dużo w porównaniu z innymi firmami. Jednak jest to dla mnie taka praca własnie poniżej godności... skończyłam studia i będe na złomie pracowała
Dziewczyny, co o tym myslicie?
nie ty jedna skończyłaś studia i pracodawcy raczej nie będą się o ciebie zabijać tylko z tego powodu. Szczerze powiem że takie podejście typu "nie po to się uczyłam żeby teraz za 1000 zł pracować" działa mi lekko na nerwy. Od czegoś trzeba zacząć, teoria na studiach to jedno a praktyka (i nie mówię tu koniecznie o praktyce w zawodzie) to drugie. naprawdę liczy się zdobywanie doświadczeń, jakichkolwiek, bo to świadczy o pewnej przedsiębiorczości i chęci pokierowania swoim przyszłym życiem zawodowym.

Chcę natomiast dodać, że proponowanie takich stawek jak Tobie zaproponowano jest śmieszne i tragiczne zarazem.

ps. Rena, jak spojrzałam na twój podpis to mi się ciepło na sercu zrobiło uwielbiam w wykonaniu Grzegorza T.
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując