2016-12-23, 15:06
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz.II
Vela u mnie brzuch twardnieje nawet w nocy przy zmianie pozycji, nie tylko przy wysilku ale zobaczymy co Tobie powie! Boerz magnez na zas. Moj lekarz mowil, ze magnez nie zaszkodzi a warto go brac w ciazy.
Paula w tamtym roku mialam przy wyproznieniu takie bole jelit, zwlaszcza w jednym miejscu, ze myslalam ze umre! Wtedy stwierdzilam ze jak tak boli porod to nie chce dzieci. Cos okropnego. Bolalo nawet przy chodzeniu ale duzo mniej. Chirurg wystraszyl sie, na usg nic nie wyszlo. W dodatku twardnialo mi jelito po prawej stronie. Dostalam skoerowanie na kolonoskopie w trybie pilnym ( czekalam miesiac czasu ) ale zebym jakos przetrwala dostalam 2 opakowania antybiotyku, ktory po czasie zaczal dzialac! Na kolonoskopi wyszlo podejrzenie wrzodziejacego jelita, poważna choroba jednak z pobranych wycinkow nic nie wyszlo a zly obraz na kolonoskopii byl spowodowany czyms w rodzaju uczulenia i podraznienia po srodku przeczyszczajacym, przygotowujacym do zabiegu. Chirurg jeszcze na poczatku chcial robic tomograf ale nie chcial naswietlac jajnikow, rozwazal jeszcze laparoskopie w trybie pilnym ale obeszlo sie bez.
Pozniej na kontroli trafilam na innego chirurga i mowil, ze mam obserwować to twardnienie i bol jelita (zdecydowanie slabszy bol niz ten przed antybiotykiem no i w innym miejscu, kolo wyrostka) i przyjsc wrazie co do kontroli. Bylo troche lepiej, wiec nie szlam juz a pozniej zaszlam w ciaze. Dlatego mysle o kontroli, moze te teardnienie to wlasnie jelito.
Bylam na malych zakupach z TZ. Pojechalismy przed 10 a wrocilismy o 13. Bylismy w jednym sklepie i sterczelismy 40 minut do kasy.
Pozniej skroilam salatke i obralam pieczarki a zaraz posmaze placki na krokiety i wiecie co? Dzisiaj lepiej sie czuje! Moze furagina dziala i tez ma wplyw na ten moj brzuchol. Szkoda ze nie czuje jakos specjalnie atmosfery swiat.
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------
Musze przymierzyc sukienke czy zmieszcze sie w nia. Jak nie to dopiero bede kombinować co jutro ubrac i wloze moje rajstopy ciazowe.
Vela jak nie robilas to moze zrob badanie moczu. Moj gin sie wczoraj zdenerwowal, ze przy przyjeciu do szpitala zrobili tylko morfologie a moczu juz nie.
|
|
|