2008-03-13, 17:59
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakupy na strawberrynet.com-kolorówka
Cytat:
Napisane przez justipe
Dziewczyny: delikatny, ociupke kryjący podkład do cery przetłuszczajacej sie- z tym, ze uzywam bazy MAC i buzia w zasadzie mi się nie przetłuszcza nadmiernie  prooooszę o jakąś radę bo głowa mi sie juz przegrzewa  
|
No słaba sprawa z tym polecaniem, to zależy jakiej szukasz kolorystyki, najbardziej bezpieczną ma Lancome, ale z kolei Adaptive jest niedobry. Nie wiem, jak ten ultra idol. Można polecić podkład biothermu sense aquaradiance, ale jest tylko ciemny kolor, 230-to odpowiednik 23 CC HR.
Chyba, że coś wrzucili na taśmę, ale wątpię. Taniutki jednak 53 zł - normalnie 120 zł i u nas nie ma. Poczekaj, aż doleci do Marioli i podzieli się wrażeniami, tylko ona wzięła inną serię. Można wziąć CC HR, bardzo dobrze się rozprowadza, ale to podkład nawilżający do cery bez skaz, nie jest matujący, ale można wykończyć pudrem, nadal mój kwc od 2 lat. Można wziąć spectacular HR, bo w polsce osiąga zawrotną cenę 220 zł, podczas gdy na Tru 106 zł. Można by też wziąć Shiseido dual balance, czy coś takiego, ale kiedyś używałam, bez większych rewelacji z tym Shiseido. Możesz też wziąć Sisleya w buteleczce, ale on wygładza, lekko kryje, nie matuje, u mnie się świeci po 2 godz., dziwne bardzo. Ale to pewnie zależy od cery. Obecnie mam również mat purette YSL 3, dość ciemny, ciemniejszy niż 23, dość gęsty, z pompką, ale cera się nie błyszczy wcale, jedna poprawka w ciągu dnia. także wybór ogromny
|
|
|