2016-12-23, 20:32
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie przez wigilię - spór.
Cytat:
Napisane przez Adrianna_8
No nie wiem... Ja bym sie nie pchala do kogos na wigilie, bo wydawaloby mi sie, ze "bedzie milo". Skoro u nich jest tradycja, ze wigilie sie spedza razem po slubie, to moze jego mama tez sie tego trzyma  .
Coz, problem wykracza poza wigilie. Zamiast sie spinac jeden dzien przed, przemaglowalabym goscia po swietach, dlaczego tak sie zachowuje, o co mu chodzi i czy zdaje sobie sprawe, ze rani swoimi slowami.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
|
No ale bez przesady, ja tam jestem praktycznie co tydzień. Jego mama to dla mnie prawie jak moja mama. Ja podejrzewam, że to nie jej wymysł tylko jego. Bo to on nigdy nie spędzał wigilii z dziewczyną. Nawet się mamy o zdanie nie zapytał w związku z przesunięciem o godzinę wigilii.
Po świętach? Ja miałam zamiar to zakończyć z dniem 24 grudnia bo nie czuję się jakbym była kimś więcej niż poznaną tydzień temu dziewczyną na dyskotece. Ten problem wraca jak bumerang, za każdym razem kiedy proszę o czas w gronie mojej rodziny - czy to chrzest czy komunia czy wesele czy zwykła wigilia. Rodzina traktuje nasz związek poważniej niż on sam.
Myślicie, że powinnam ulec i tą wigilię spędzić osobno? I każdą następną aż do ślubu, który będzie Bóg wie kiedy?
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------
Cytat:
Napisane przez ajah
Uważam, że on się nieco miga.
Z drugiej strony jakoś nie chcesz mu wyjśc na przeciw i nie starasz się nawet zrozumić tego, że czyjeś zwyczaje, tradycje moga być wazne (nie mniej niż to, że w twojej rodzinie nie ma zwyczaju oswiedzania w pierwszy dzień świąt).
Co do ostatniego: zwyczaju odwiedzin nie ma, ale czy to oznacza, ze nikt nie może cię odwiedzić ? że nie nie można tego zmienić ?
|
Staram się, serio staram się zrozumieć, że on nie chce mamy zostawić samej - dlatego nie każę mu całego dnia poświęcać mojej rodzinie - przecież można to jakoś pogodzić no kurczę.
|
|
|