2008-03-13, 19:46
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 III
Byłyśmy z Laurką na kontroli u lekarza...Nie jest dobrze! Ma do wtorku coś przybrać na wadze - jeśli nie to kontrolę nad nią przejmuje poradnia chorób zakaźnych....Laura ma 78cm i waży nadal 8860! Wymioty ustąpiły ale kupki nadal okropnie wodniste...Mamy brać Lakcid L - ma ponoć specjalne bakteryjki na rotawirusy. Ma brać go 4 razy dziennie a opakowanie 10sztuk -30zł....Tanie to to nie jest! no ale zdrowie dziecka najważniejsze! Spytałam czy nadal dieta ma być taka sroga - dalej! Mogę jedynie wprowadzić mleko z kleikiem...
http://www.biomed-lublin.pl/index.php?pname=299
Jejku Yaria ale Zuzia ma włosy! Niesamowite, ze takie maluchy mogą mieć już takie włoski! Wygląda przez to na starsza niż jest!
Piotruś tez niezły kawaler - wygląda jak jakiś dwulatek!
kamilko -ściągnęłam cię tu do nas myślami chyba! Wieczorem o tobie myślałam-że ciekawe co u ciebie słychać - kiedy wracasz...Antosia jak zwykle powala swoimi oczkami-węgielkami! Widzę, że kciuk nadal jej towarzyszy. A widoki na chmurki -SUPER!!!
Co do rozumienia, to rozumie i wykonuje wiele moich poleceń typu :idziemy odkurzać to już stoi przy szafie z odkurzaczem i chce otwierać drzwi.Jak mówię żeby go włączyła to włączy, jak powiem ze idziemy na dwór to przynosi buty a z szafki wyciąga czapkę i kurtkę. Jak każę przynieść pampersa to sama otwiera szufladę pod łóżeczkiem i mi przynosi...mnóstwo tego! Przynosi też czasem sama nocnik, woła "aa" i ściąga spodnie. Posadzona w takich sytuacjach w 99% robi siusiu!
Smok u nas obowiązkowo niestety do spania a w dzień daję w kryzysowych sytuacjach...staram sie go jej w dzień ograniczać ale spanie bez smoka byłoby strrrasznie trudne. Chyba, ze to ja tylko tak myślę...bo nie próbowałam szczerze powiedziawszy!
Laurka ma bezrękawnik - mało dziewczęcy kolorek bo khaki ale jest super, czekam tylko na cieplejsze dni aby go wypróbować. Jest jakby ortalionowy ze ściągaczami dzianinowymi przy rękawkach, szyjce i na dole. Póki co uważam, ze wiatr jest zbyt zimny i przez polarek pod spodem czy sweterek szybko przewieje.
Elu -tę podwójną kurteczkę z bluza już od dawna obserwuję ! A taką kurteczkę kupiłam jej teraz
Czas edycji: 2008-03-13 o 20:55
|
|
|