2016-12-24, 12:34
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Cytat:
Napisane przez em_pe_
Warto juz dodac na strone  Polecam tez Robert Half. Ile Ci jeszcze zostalo nauki? Wgl jak wygladaja studia w UK? Jakie masz przedmioty z rachunkowosci? Jest duzo praktyki?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------
Ja robie AAT level 3. Pozniej chcialabym sprobowac ACCA. Ale na razie jeszcze boje sie o Angielski.
Co do pracy, mi szukanie zajelo pol roku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Egzaminy mam w kwietniu i maju Wiesz co pierwszy rok jest raczej taki czysto teoretyczny, nie wiadomo o co chodzi. Na 2 i 3 to zaczyna bardziej sie zazebiac i nabierac sensu. Czy duzo praktyki? Robisz zadania na kazde cwiczenia i to w sumie tyle. Na 1 roku dostalismy plyty Sage i potem mielismy test, ale to pytania typu "w polu o jakim numerze jest suma podatku VAT do zaplacenia?" albo "gdzie trzeba kliknac, zeby otworzyc funkcje XYZ?" takze troche bez sensu. Ogolnie jakbym mogla wybrac jeszcze raz, to zamiast studiow zrobilabym AAT. No ale czasu sie nie cofnie, zreszta i tak juz zaraz koncze, wiec nie ma co rozpamietywac.
Podam Ci wszystkie przedmioty jakie mam:
I rok: financial accounting, management accounting, business economics, financial data analysis
II rok: advanced financial accounting, advanced management accounting, business law, przedmiot do wyboru: typu operations management, financial mathematics itp.
III: taxation, finance, accounting theory, przedmiot do wyboru: u nas byly audyt, business startup, work internship itp.
Dziekuje serdecznie za polecenie agencji Co do czasu szukania to tak jak sie spodziewalam. Wcale nie jest rozowo Zreszta mam wrazenie, ze w Londynie teraz placa tyle samo co poza, a koszty zycia niewspolmiernie wysokie. Juz zaczynam miec dosyc tego miasta powoli.
Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2016-12-24 o 12:39
|
|
|