2005-09-07, 23:13
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: differin + tetralysal
Cytat:
Napisane przez 30 ml roztworu
witam wszystkich
od okolo miesiaca uzywam kremu differin, ale stan twarzy tylko sie pogorszyl... codziennie wyskakuje kilka pryszczy, skora jest podrazniona
przedwczoraj zaczelem brac tetralysal, na razie pewnie nie mam co czekac na efekty chodzi wlasnie i ten differin... jestem kompletnie zdolowany, nie wychodze z domu, nawet nie chce sie za bardzo bratu pokazywac, a co juz przyjacielom, znajomym... czy trzeba byc az tak cierpliwym i czekac na efekty 1500 100 900 lat? wydaje mi sie ze miesiac z efektami duzo gorszymi to chyba wiele...
|
Jak już ktoś napisał, po differinie zazwyczaj następuje big wysyp, ale raczej na początku i później zanika. Także tym się nie przejmuj Co do tetralysalu to zdecydowanie nie polecam. Mi osobiście nie pomógł ani trochę i tylko niepotrzebnie się trułam i zmuszałam moją wątrobę do dodatkowego wysiłku. Co prawda każdy reaguje inaczej, ale jak dla mnie tetralysal to kompletny syf...
Przede wszystkim trzeba uwierzyć w efekty terapii, być cierpliwym i systematycznym, bo trądzik niestety leczy się długo i trudno... Ale nie zniechęcaj się. Więcej wiary w siebie i sukces leczenia! Wiem, że nie jest to łatwe, ale trzeba udawać, że nic nie jest w stanie nas zdołować i że żaden syf nie może nas wyprowadzić z równowagi 
Cytat:
Napisane przez 30 ml roztworu
w ogole czym mam myc twarz skoro przy differinie nie moge uzywac kosmetykow antytradzikowych... moze mydlo protex albo garnier krem gleboko oczyszczajacy skore (ktory posiadam od dluzszego czasu...) bardzo prosze o jakies porady... dziekuje
|
Ja bym proponowała coś z aptecznych żeli (jak zwykle ) np. Physiogel albo Cetaphil. Są bardzo łagodne, nie podrażniają nawet mojej baaardzo wymagającej buźki, a wierz mi, że nie jest to łatwe i co ważniejsze polecane są do pielęgnacji cery trądzikowej, męczonej ciągłym leczeniem. Można ich zatem używać przy differinie itp. Te wszystkie cuda z drogerii bym jednak odradzała, bo robią więcej szkody niż pożytku. Trzymaj się! Pozdrówki
|
|
|