Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Rozstanie przez wigilię - spór.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-24, 14:31   #173
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Rozstanie przez wigilię - spór.

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
oho, niezły królewicz. jakby mi facet powiedział, że nie spędzi kilku godzin w wigilię u mojej rodziny, bo nie jesteśmy rodziną, to bym nie prosiła, tylko spędziłabym całą wigilię oraz cały 25 i 26 grudnia sama bez niego. bo przecież nie jesteśmy rodziną. na pewno nie pojechałabym do jego mamy. mentalny g*wniarz.
zgadzam się i też bym tak zrobiła - nie spędziłabym ani jednego dnia świąt z tym człowiekiem. chociaż muszę przyznać, że oboje jesteście jacyś lewi. staracie się o dziecko, chociaż on nie traktuje cię jak rodziny. on chciał się oświadczyć jak miałaś 22/23 lata, więc się nie dziwię, że to za wcześnie. ale teraz to już pitoli dla samego pitolenia, żeby mydlić ci oczy. twoje "za uszami" to niechęć do wspólnego mieszkania. najszybsza i trafniejsza weryfikacja, bo jak dla mnie jesteście głupi do kwadratu, że staracie się o dziecko, a nie mieszkacie ze sobą i nie potraficie się dogadać w takiej ☠☠☠☠☠☠☠e jak wigilia.
Cytat:
Napisane przez rozstrzygnieciesporu Pokaż wiadomość
Przepraszam, że długo się nie odzywałam ale rozmawiałam z nim znowu. No i powiedział mi, że może spędzić ze mną wigilię jak jego brat albo siostra przylecą z zagranicy i będzie kto miał zostać z mamą. I jak nikogo nie będzie to on ze mną nie pojedzie a jak będzie to ewentualnie może jechać. Nie ważne czy przed ślubem czy po. Ale tak się składa, że oni zazwyczaj przyjeżdżają na wakacje a nie na święta. I ja się boję, że taka okazja spotkania się z moją rodziną będzie raz na 5 lat. Ale czy to jest dobry kompromis?
to nie jest kompromis.
Cytat:
Napisane przez rozstrzygnieciesporu Pokaż wiadomość
Bo nie chce zostawiać jej samej. Bo za dużo w życiu przeszła i ma tylko jego. No i tego nieszczęsnego wujka. Bo mój facet to zbawca świata i to jego wina, że brat z siostrą wyjechali za granicę. Wystarczy?
normalnie cycuś mamusi. ja bym wiała.

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Masz prawo sie tak czuc.

Natomiast jak piszesz ze u was nie ma zwyczaju czegos robic..to moze ty tez powinnas zmienic swije zwyczaje nie tylko on. W koncu swieta trwaja 3 dni prawda?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
wielkie lol. jak ma zmienić tradycję, gdzie zwyczajnie reszta rodziny rozjeżdża się po kraju, żeby odwiedzić resztę rodziny? ma ich namówić, żeby nie odwiedzali swoich bliskich?

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;68925256]uczepiłam się tej matki bo wyobrażam sobie ze jako on wolałabym zostać w domu z matką która święta spędza prawie samotnie niż z jej rodzinka i tyle
i jako matka której mąż nie żyje a reszta dzieci jest zagranicą poczułabym się źle gdyby mój syn wybrał rodzinę dziewczyny niż wigilię że mna
dla mnie samotna matka jest ważniejsza niż rodzinka partnera
poza tym gość jasno powiedział że nie lubi takich zbiorowek więc po co go męczyć?
ja też nie znoszę takich cyrkow więc definitywnie bym nie poszla[/QUOTE]
jawalę. już wiem, dlaczego nie czytam twoich postów. umiesz czytać ze zrozumieniem? autorka nie oczekiwała, że on zostawi matkę na cały dzień. chodziło jej o poświęcenie maksymalnie 3h, a synuś mamusi byłby normalnie na wigilii. zakładam, że skoro sprzątał 4 dni mieszkanie (lol) to może mieszkać z matką. to już jest chore, że dorosły facet nie może się odkleić od matki na 3h.

a tak poza konkursem - facet mieszka z matką? pewnie w jakimś pałacu, skoro sprzątał 4 dni... ale pomijając metraż chaty - wyobraża sobie, że będzie mieszkał bez niej?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując