Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - KONKURS! Wyznaczaj trendy z Wizaz.pl i wygraj kosmetyki NARS!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-24, 21:51   #26
julia3430
Przyczajenie

Dot.: KONKURS! Wyznaczaj trendy z Wizaz.pl i wygraj kosmetyki NARS!

Witam!
Według mnie, tego jak przez ostatnie miesiące się malowałam, jakie kosmetyki sprawiały, że moje serce zaczynało szybciej bić, osób ze świata showbiznesu kreujących trendy na cały świat, makijażystów itd. mogę stwierdzić, że najbardziej pożądanym w roku 2016 było wszystko z kolorem Nude, od jasnych odcieni beżu, po jasne odcienie różu, w matowych pomadkach na usta, które wypuściła na rynek sama Kylie Jenner w serii Lip Kit, wprowadzając tym samym trend na konturowanie ust i powiekszanie ich za pomocą konturówek do ust, niedawno Kylie wprowadziła również inne produkty do makijażu, pomimo tego że znaleziono wiele zamienników pomadek Kylie w takich firmach jak NYX, Anastasia Beverly Hills, czy MAC, to uważam, że pomadki Kylie nadal są na liście życzeń każdej z nas. Lakiery do paznokci stały się modne w wersji matt lub hybrydowych długich, prostokątnych paznokci w kolorach brązu, fioletu albo ostrej czerwieni al'a KARDASHIANKI.
Trendem stało się konturowanie twarzy, tak aby uwydatniać kości policzkowe i sprawiać wrażenie smukłej twarzy, konturując tym samym obojczyk i okolice biustu.
Kobiety coraz częściej zaczęły używać naturalnych produktów, pochodzenia ekologicznego, bez żadnych dodatków sztucznych, czego marką przewodnią stała się firma Lush, niestety niedostępna na rynku polskim, ale bardzo ceniona za granicą.
Oczywiście odwieczną zachcianką nas są długie, piękne, gęste rzęsy, tzw. wachlarze, czyli rozwiązując ten problem coraz częściej można dostrzec doczepiane rzęsy u kobiet, które są atutem, bo wyglądają niesamowicie.
Jeśli chodzi o brwi, to zaczęłyśmy zwracać na nie uwagę, oznacza to, że uzupełnianie ich specjalnymi kredkami, cieniami itd. sprawia że są bardziej podkreślone.
Podkreślanie oczu bardzo popularnymi cieniami marki Urban Decay stało się codziennością, klasyczne odcienie od szarości, po brązy były bardzo pożądane aby stworzyć Smokey eye, z delikatną ale gustowną kreską.
Coraz częściej reklamowane były samoopalacze, po to aby nie być bladą i wiele kobiet z tego korzystało.
Podsumowując, w tym roku ceniłyśmy sobie naturalność, to aby nie wyglądać sztucznie tylko ładnie, ale bez przesady. Wszystkie produkty wybierałyśmy w kolorach Nude, tak aby pasowały nam na co dzień.
Rok 2017 niedługo się rozpocznie, jakie tym razem trendy mogą królować? Myślę, że nadal będziemy stawiać na naturalność, chociaż mogą stać się popularne odcienie dosyć jaskrawe, bo przeważnie tak jest, że po delikatnych rzeczach, nagle na topie są ich przeciwieństwa, czyli srebra, złota, przepych. Co będzie królować? Usta!Usta będą jeszcze bardziej rozpowszechniane, po tym jak Kendall Jenner je powiększyła, stwierdzam iż staną się one bardzo ważnym elementem naszego makijażu, być może nie będziemy ich już podkreślać delikatnymi odcieniami, a fioletami, czerwienią, tak aby uwydatniać ich kształt i aby to one były główną częścią naszego makijażu.
julia3430 jest offline Zgłoś do moderatora