2016-12-25, 08:51
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III
Cytat:
Napisane przez aankaa092
Tak. Testosteron miałam wysoki dość. Teraz już nie pamietam jaki bo to coś koło rok temu było.
Niby tak, ale nie każdemu. Nawet nie wiem czy mam owulacje. Póki co miał mi się ustabilizować cykl i miałyśmy z gin przyglądać się cyklom dokładniej. Pierwszy raz w swoim życiu mam regularny okres bez wspomagaczy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Hej, co prawda to wątek o PCO, jednak poczytuję bo mam wrażenie,że czasami mam objawy PCO i generalnie dużo tu się można dowiedzieć o zawirowaniach hormonalnych 
Ja też miewam plamienia śródcykliczne, ostatni cykl trwał 23 dni, a poprzedziło go plamienie trwające około 7-8 dni 
Testosteron, prolaktynę, FH i LSH badałam jakoś pd koniec września. Prolaktyna wyszła trochę zawyżona na co dostałam bromergon, testosteron w górnej granicy ale ginekolog na którą trafiłam stwierdziła że jest jeszcze w normie, a ja się męczę z naprawdę sporym ciemnym owłosieniem (a jestem blondynką) 
W tym tygodniu (4 d.c) zrobiłam znów badania:
TSH - 2,390 ÂľIU/ml Norma: 0,270 - 4,200
FT4 - 1,26 ng/dl Norma: 0,93 - 1,71
Prolaktyna - 13,11 ng/ml Norma: 4,79 - 23,30
Na testosteron wolny niestety wciąż czekam. Nie spojrzałam ile to może trwać, robiłam w Diagnostyce, wie któraś z Was? Podejrzewam, że przez święta może się to trochę opóźnić, ale na początku stycznia mam gina i chciałabym pójść już z testosteronem bo jestem pewna że wyjdzie wysoki 
Cytat:
Napisane przez aankaa092
Ja raczej tez. Ale się zastanawiałam czy jest sposób na ogarnięcie tego bez podawania hormonow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
Jeśli planujesz w najbliższym czasie ciążę to na Twoim miejscu nie pakowałabym się w antykoncepcję hormonalną. Przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu (ciąża bliźniacza ), a mi się rozwaliły cykle, a tabletki też dostałam na ustabilizowanie hormonów Nigdy nie wiesz jak będzie u Ciebie a można sobie zrobić więcej szkody niż pożytku
|
|
|