Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Panny Młode - Kielce cz. I
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-13, 22:09   #2614
ewusiula
Przyczajenie

Dot.: Kielce

Cytat:
Napisane przez tiffi1 Pokaż wiadomość
No właśnie dlatego, ze goście nie znają się na tańcu ważna jest postawa. Ja też o tym nie myślałam. Wydawało mi się, ze znam kroki, ze nieźle "śmigamy" i właśnie nasza instruktorka uświadomiła nam, że goście patrzą od pasa w górę, czasem zerkną na nogi. Dlatego właśnie ta góra jest ważna. Ja naprawdę nie zdawałam sobie z tego sprawy, ale instruktorka powiedziała, ze jak dół jest ładny (kroki) to + ale jak góra jest "sflaczała" i bez trzymania to naprawdę wygląda to niechlujnie (taki kiwaczek). I Tu nie chodzi o taniec turniejowy a piękny elegancki taniec. Sama zobacz jak oglądasz jakikolwiek program o tańcu (kobieta ma długą suknię) nie widać kroków, ale właśnie ta postawa nadaje ton.
A poza tym jak człowiek nauczy się tej postawy to właśnie płynie i nie myśli o żadnych postawach, ramach, trzymaniach, tylko zwyczajnie lekko i pięknie płynie. To tak samo jak kroki wyćwiczysz to nie myślisz już o nich i tak samo z postawą. W końcu postawa to całe ciało np. wal angielski to nie tylko kroki, lekko ugięte kolana, "postawa lekko boczna", rama, głowa, ręce (rama), dłonie.

My mamy Media Color (chyba tak sie nazywa ta firma)
A gdzie chodzicie na naukę tańca? Jak drogie są takie indywidualne zajęcia??
ewusiula jest offline Zgłoś do moderatora