Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - KONKURS! Wyznaczaj trendy z Wizaz.pl i wygraj kosmetyki NARS!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-25, 11:38   #27
kla_123
Przyczajenie

Dot.: KONKURS! Wyznaczaj trendy z Wizaz.pl i wygraj kosmetyki NARS!

Absolutnymi trendami 2016 roku były:
1)Bardzo matowe usta-różne kolory, często bardzo kontrowersyjne, często w odcieniach nude( które wszystkie kochamy ), najczęściej występowały one w formie płynnej pomadki. Ten trend całkowicie skradł moje serce , aktualnie nie potrafię wyjść z "gołymi ustami", koniecznie muszę mieć pomalowane matową pomadką. W tym roku szczególnie powiększyłam swoją kolekcję i nie mam dość !
2)Tzw "Baking", czyli pieczenie- mat, mat i jeszcze raz mat. Pięknie zmatowiona skóra, można powiedzieć nieskazitelna! Do tego idelanie służy produkt marki Nars, zakochałam się kiedy dotykałam tego pudru! Często korzystam z tej metody, gdyż wtedy jestem pewna trwałości swojego makijażu. Absolutny HIT.
3)Pędzle do makijażu zwane "szczotami" - pełno jest tego w internecie,na instagramie, więc i ja postanowiłam spróbować. Pędzel do podkładu skradł mi serce, precyzja w jednym pędzlu i brak bałaganu! W tym roku zawładnęły światem makijażu.
4) Kolorowa kreska, często cieniowana. Czarna kreska w połączeniu z kolorem jaki sobie życzymy wygląda świetnie ! Lub bardzo popularnym trendeym była grafuczna kreska,w przeróżnych kształtach.
5)Mocne konturowanie- Dzięki temu można wykonturować nos, zmniejszyć czoło itd. Daje to ogromne możliwości !
6)Strobing, czyli konturowanie światłem. W tym roku zawładnęły wszelakie palety z rozświetlaczami. Wiele firm wyprodukowało takie palety, żeby każdy miał do nich dostęp i zaznał trochę " luksusu" .
7) Brwi naturalne- Czyli dorysowywanie włosków an brwiach, aby były bardziej naturalne. Widziałam wiele filmów, gdzie dziewczyny tą metodą tworzyły brwi od zera! To niesamowite jak można wyczarować, brwi od zera.
8) Sztuczne rzęsy do nieba! Nikt nei ma wątpliwości, że to Hit tego roku i prawdopodobnie zostanie z nami an długo także w 2017, kobiety kochają czarować wzrokiem zwłaszcza z długimi i gęstymi rzęsami.

Trendy, które moim zdaniem pojawią się w 2017 to :
1) Powrót klasycznego, czarnego smokey z czerwonymi ustami. Bardzo długo ten trend królował, więc z pewnością wróci, jak wszystko w modzie i makijażu "obraca" się jak kołowrotek, tak i to znów będzie trendem.
2)Mnóstwo brokatu! w Tym roku trend ten zaczyna powoli wchodzić, także w 2017 z pewnością, będzie jednym z najpopularniejszych.
3)Połyskliwe usta w odcieniach nude. Cudowny trend z lat 90. Delikatne podkreslenie ust, gdyż były modne mocne oczy, więc aby zachować równowagę podkreślano mocne oczy delikatnym błyszczykiem.
4) Delikatniejsze konturowanie, zachowanie bardziej naturalnych kształtów twarzy.
5) Powrót zwariowanych, kolorowych makijaży z dawnych lat, do tego śmieszna fryzura i mamy powrót jak machiną czasu. Neon, kolor, wszystko to w połączeniu daje makijaż kolorowy jak papuga!

Tak naprawdę, większośc "zapomnianych" trendów wróci w tym roku, jest tego tyle, że nie starczy miejsca a by wymieniać, co roku wchodzi coś nowego i ciężko jednoznacznie stwierdzić co wróci a co nie. Wymieniłam kilka trendów, które mogą wrócić moim skromnym zdaniem .
Produktami marki Nars zachwycałam się wielokrotnie, więc oby się udało !
kla_123 jest offline Zgłoś do moderatora