Hej, co prawda to wątek o PCO, jednak poczytuję bo mam wrażenie,że czasami mam objawy PCO i generalnie dużo tu się można dowiedzieć o zawirowaniach hormonalnych
Ja też miewam plamienia śródcykliczne, ostatni cykl trwał 23 dni, a poprzedziło go plamienie trwające około 7-8 dni

Testosteron, prolaktynę, FH i LSH badałam jakoś pd koniec września. Prolaktyna wyszła trochę zawyżona na co dostałam bromergon, testosteron w górnej granicy ale ginekolog na którą trafiłam stwierdziła że jest jeszcze w normie, a ja się męczę z naprawdę sporym ciemnym owłosieniem (a jestem blondynką)

W tym tygodniu (4 d.c) zrobiłam znów badania:
TSH - 2,390ÂľIU/mlNorma: 0,270 - 4,200
FT4- 1,26ng/dlNorma: 0,93 - 1,71
Prolaktyna- 13,11ng/mlNorma: 4,79 - 23,30
Na testosteron wolny niestety wciąż czekam. Nie spojrzałam ile to może trwać, robiłam w Diagnostyce, wie któraś z Was?

Podejrzewam, że przez święta może się to trochę opóźnić, ale na początku stycznia mam gina i chciałabym pójść już z testosteronem bo jestem pewna że wyjdzie wysoki
Jeśli planujesz w najbliższym czasie ciążę to na Twoim miejscu nie pakowałabym się w antykoncepcję hormonalną. Przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu (ciąża bliźniacza

), a mi się rozwaliły cykle, a tabletki też dostałam na ustabilizowanie hormonów

Nigdy nie wiesz jak będzie u Ciebie a można sobie zrobić więcej szkody niż pożytku