Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-25, 12:21   #1880
aankaa092
Zakorzenienie

Zespół Policystycznych Jajników- wątek zbiorczy- część III

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Hej, co prawda to wątek o PCO, jednak poczytuję bo mam wrażenie,że czasami mam objawy PCO i generalnie dużo tu się można dowiedzieć o zawirowaniach hormonalnych

Ja też miewam plamienia śródcykliczne, ostatni cykl trwał 23 dni, a poprzedziło go plamienie trwające około 7-8 dni
Testosteron, prolaktynę, FH i LSH badałam jakoś pd koniec września. Prolaktyna wyszła trochę zawyżona na co dostałam bromergon, testosteron w górnej granicy ale ginekolog na którą trafiłam stwierdziła że jest jeszcze w normie, a ja się męczę z naprawdę sporym ciemnym owłosieniem (a jestem blondynką)
W tym tygodniu (4 d.c) zrobiłam znów badania:
TSH - 2,390ÂľIU/mlNorma: 0,270 - 4,200
FT4- 1,26ng/dlNorma: 0,93 - 1,71
Prolaktyna- 13,11ng/mlNorma: 4,79 - 23,30
Na testosteron wolny niestety wciąż czekam. Nie spojrzałam ile to może trwać, robiłam w Diagnostyce, wie któraś z Was? Podejrzewam, że przez święta może się to trochę opóźnić, ale na początku stycznia mam gina i chciałabym pójść już z testosteronem bo jestem pewna że wyjdzie wysoki

Jeśli planujesz w najbliższym czasie ciążę to na Twoim miejscu nie pakowałabym się w antykoncepcję hormonalną. Przyjaciółka zaszła w pierwszym cyklu po odstawieniu (ciąża bliźniacza ), a mi się rozwaliły cykle, a tabletki też dostałam na ustabilizowanie hormonów Nigdy nie wiesz jak będzie u Ciebie a można sobie zrobić więcej szkody niż pożytku

Ja zrobiłam TSH i prolaktyne ale gin nie mówiła ze to ma być konkretny dzień cyklu, kazała mi za to koniecznie być na czczo i zrobić badanie rano No i zastosować się do wszystkiego w związku z krzywą cukrową.
Zadzwoniły do mnie w piątek. Myślałam ze coś poważnego (dzwonią tylko jak wyniki są złe) a okazało się ze jedyne co mi wyszło źle to to ze mam skłonność do hipoglikemii i muszę jeść co 3h, co wiem od paru lat.
Wyniki napisze jak bede miała dostęp już do wszystkich wyników.
Ale tak, muszę zrobić testosteron. Moja mama mówi ze mamy rodzinną skłonność do dużej ilości owłosienia, ale jak zobaczyła co mam na udach to powiedziała ze jednak może być coś nie tak i warto zrobić badanie.

Właśnie chce się pchać w hormony, dlatego zastanawiałam się czy są inne rozwiązania. Czytałam na necie, ze są ale jak dokładnie to wyglada to nie wiem. Myślałam by spróbować zioła maka, bo podobno działa przy zbyt dużej ilości testosteronu... ale nie ma za dużo badań naukowych na ten temat. Wszystko co znalazłam mówiło o łagodzeniu objawów menopauzy...
Ja już kiedyś po zakończeniu brania anty miałam problemy z @ bo przez 3miesiace go nie dostałam, wiec na pewno nie chce ich brać teraz.

Robił ci gin usg? Nic nie mówili? Bo mówisz ze podejrzewasz tylko pco.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując