Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - KONKURS! Wyznaczaj trendy z Wizaz.pl i wygraj kosmetyki NARS!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-25, 14:18   #28
kamilaxxc
Przyczajenie

Dot.: KONKURS! Wyznaczaj trendy z Wizaz.pl i wygraj kosmetyki NARS!

Rok 2016 pod względem makijażowych trendów był według mnie dosyć przełomowy. Wiele kobiet przekonało się do podkreślania brwi, konturowania twarzy czy długotrwałych matowych pomadek ( co zresztą jest o wiele praktyczniejsze zimą od klejących błyszczyków).Jednak największym i najbardziej charakterystycznym trendem tego roku jest moim zdaniem mocne rozświetlenie. Instagram, you tube, facebook- na każdym z tych portali można znaleźć filmiki, na których dziewczyny nakładają rozświetlacz na kości jarzmowe i centralną część twarzy. Największe marki kosmetyczne w 2016 roku wyszły z wieloma autorskimi wersjami rozświetlaczy co pozwala każdej z nas na dobór blasku idealnie dopasowanego do kolorytu naszej skóry i efektu jakiego oczekujemy. Rozświetlacz jest moim zdaniem kosmetykiem tak popularnym gdyż nadaje naszej skórze zdrowego blasku a to kojarzy nam się z młodą, piękną skórą bez skazy. Idąc tym tropem myślę że w 2017 hitem stanie się makijaż rozświetlający i nieprzerysowany. Obowiązkowo w każdej kosmetyczce pojawi się róż, który wraz z rozświetlaczem stworzy duet idealny. Zamiast matowego podkładu, bronzera i mocnych kocich kresek królować będą opalizujące pigmenty, rozświetlona cera, naturalny rumieniec i wywinięte sztuczne rzęsy które dodadzą całemu makijażowi charakteru. Myślę że w zbliżającym się nowym roku moda na wszystko co przerysowane a czasami wręcz karykaturalne (źle wykonane brwi i konturowanie) zostanie wyparta przez nowe trendy.
kamilaxxc jest offline Zgłoś do moderatora