Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kosmetyki Bourjois
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-13, 22:48   #768
miss natasha
Zadomowienie

Dot.: kosmetyki Bourjois

Cytat:
Napisane przez gosik.s Pokaż wiadomość
Ja go uwielbiam

Kryjący nie jest. Ba, on jest po prostu niewidzialny Po nałożeniu buźka wygląda po prostu ładniej, jakoś tak promienniej i koloryt jest ładniejszy, ale nie widać, że cokolwiek tam jest. W związku z czym nie ma mowy o jakiejś sztuczności czy masce. Utrzymuje się w normie, tak jak większość podkładów (u mnie jest to parę godzin).
Na pewno nie wysusza i nie podkreśla suchych skórek.
Ultraleciutki, na pewno dobra inwestycja na wiosnę i lato.
Ślicznie pachnie, co może nie jest wielkim atutem akurat u podkładu, ale zawsze to przyjemna cecha.
Ma spory wybór kolorów, w tym bardzo jasne.

Szczerze polecam.
ja niestety nie mam aż tak pozytywnej opinii

na plus zaliczam:
  • cudny kolor [mam 72] który idealnie dopasowuje się do cery
  • delikatną konsystencję emulsji - sprawia, że podkład jest niewidzialny, ale wyrównuje koloryt i odświeża
  • higieniczne i słodkie opakowanie, z którego łatwo dozuje się odpowiednią ilość
generalnie jeśli ktoś nie potrzebuje mocnego krycia to jest bardzo fajny kosmetyk.

teraz minusy:
  • u mnie podkreśla suche skórki mam cerę mieszaną i przy nosie, albo brwiach niestety czasami nieestetycznie to wygląda - zwłaszcza przy nakładaniu go w pośpiechu! kiedy nie ma czasu, żeby wchłonął się najpierw krem, potem dopiero podkład, potem puder itd...
  • słabo matowi [ale tu wyręcza go mój sypki Clinique]
  • dość drogi - ale ja skorzystałam z Sephorowej promocji

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora