2008-03-14, 00:58
|
|
Raczkowanie
|
Moje ukochane kosmetyki.Trwalosc cieni-dluuuga.Choc i tak daje na baze-wtedy usuwam je razem makijazem wieczorem.Kolorystyka-bardzo szeroka.Szminki-kolory-ponownie-genialne,duza roznorodnosc-nieco wysuszaja<moj ukochany Myth!>.Blyszczyki-ulubiony to LipGlass,bezbarwny-gesty,swietnie sie trzyma,ladnie nawilza,nie zjada-niekoniecznie go wszyscy lubia,poniewaz jest faktycznie gesty<ja z kolei nie lubie "lejacych">.Roze-fajne.Podklady-nie przypadly mi osobiscie do gustu,fajne i dobrze sie nosza,ale preferuje inne.Baza pod makijaz z filtrem 50-genialna!!!nie znam lepszej!pieknie wyrownuje,ladnie sie na niej podklad rozprowadza,swiezosc makijazu 12 h<jak dla mnie oczywiscie>plus ta ochrona..pigmenty-miodzio,zywe kolory,ladnie sie trzymaja,i ta wydajnosc!Puder mam prasowany-blot powder-super matuje.Mialam tez cienie mineralne Mac-a,ale kolorystycznie nie przypadly mi do gustu.Super za to maja sztuczne rzesy!Tylko,ze ja mam problem z ich nalozeniem,jak z kazdymi sztucznymi rzesami.Raz robil mi makijaz wizazysta z Mac-a,wyszedl extra-mocny i soczysty jak chcialam-akcent na oczy plus te rzesyy!Bardzo polecam,swietna jakosc,choc wszystsko zalezy od upodoban.
Cytat:
Napisane przez ukrycior
Dziewczyny, ja się czaję na bazę Maca, tą z filtrem 50+. Opinie na KWC bardzo zachęcające, cena może mniej, ale... chciałabym. miala może któraś do czynienia z tą bazą. Z tego co wiem, ona różni się konsystencją od typowych baz silikonowych. Czekam na ewentualne wrażenia...
|
Ukrycior,baza Prep+Prime SPF 50 faktycznie sie rozni konsystencja od typowo silikonowych.Bardziej sie "zachowuje"jak krem-jest tresciwa,postac bialej mazi-szybko sie wchlania,pozostawia taki delikatny "film"na twarzy.Leciutko rozswietla,choc nie ma drobinek.Nie daje takie poslizgu jak silikonowe.Skora jest po prostu..taka satynowa...powiedzialabym ,dobrze odzywiona,jak po dobrym kremie.Ja ja nakladam wlasnie na krem nawilzajacy-czekam az sie wszystko wsiaknie.Ale co ona w sobie ma,ze tak trzyma makijaz to nie wiem Podklad jest jakby"przyklejony"do niej,trwalosc genialna,moja mieszana skora zaczyna sie robic tlustsza po wieeelu godzinach no i ta ..hm..swiezosc makijazu!Moja ulubiona i na dlugo tak zostanie.Proponowalabym jednak uzyc probki by zobaczyc czy taka dosc tresciwa konsystencja bedzie Ci odpowiadac.
Edytowane przez agabil1
Czas edycji: 2008-03-14 o 10:18
|
|
|