2016-12-26, 09:51
|
|
|
Matka Smoka
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 w końcu tulą swoje maleństwa! Odchowalni część pierwsza
Nie zaglądnęłam przed świętami, więc tak na ostatni moment - wesołego drugiego dnia
Mój nic nie dostał z wigilijnego stołu. Jadł przy nim tylko swoją papkę owocową. Ostatnio tyle razy mi się krztusił, że mam dość eksperymentów już. Przeanalizowałam i wychodzi mi, że jak ma w papce grudki i cząstki to przełyka bez problemu, ale jak dostaje je same luzem to nie czai, że trzeba połknąć i albo wypluwa od razu, albo chomikuje gdzieś z tyłu a potem właśnie to okropne krztuszenie.
Cytat:
Napisane przez MaLoS
GGI --- no jasne kochana jak kto lubi [emoji5]️ ale akurat w tej kwestii mam spora wiedzę, bo pracuje jako zootechnik na takiej fermie [emoji51] i wierz mi, ze pasza dla tych kur ma bardzo porządny skład i wszystkie zbilansowane składniki, a wymagania UE i częstość kontroli urzędowych sprawia, ze nie ma szans na jakiekolwiek zaniedbania [emoji4] wiec nie ma co aż tak sie bać jajek z trójka z przodu [emoji57]
|
A czy takim bezpieczniejszym lepszym wyborem nie są z wolnegow ybiegu ale takie normalnie paczkowane, oznakowane, ze sklepu? bo domyślam się, że jak na skalę przemysłową to też badania są?
|
|
|