Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Małżeństwo mi się sypie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-12-26, 16:56   #48
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Małżeństwo mi się sypie

Cytat:
Napisane przez mlecznywafelek Pokaż wiadomość
Mąż rano nie upija się na umór. Idzie do brata, wypija piwko i jedzie. Często u nas są kontrole policji na drogach i jego tez kontrolują. Po jednym piwie oczywiste jest, że nie będzie miał takiej wartści by zabrali mu prawko. Prawo polskie niestety pozwala na jazdę po alkoholu więc można wypić piwo i jechać. Gorzej po pracy kiedy trzeba coś załatwić. Owszem, wtedy ja mogę kierować ale gdzie się z nim pokazać jak od niego jedzie piwskiem jak z browaru..
jak pije x dni z rzędu, w tym teraz w święta więcej to może nie wytrzeźwieć do jutra, jak będzie jechał do pracy.

Cytat:
Napisane przez mlecznywafelek Pokaż wiadomość
A tak z waszej perspektwy? Dlaibyście mu sansę? Ostatnią? Albo tak albo tak?gl

To według przepisów prawa:
- stan nietrzeźwości od 0,5 promila w górę i to już jest przestępstwo (art. 178a kodeksu karnego)
- stan po spożyciu od 0,2 promila do 0,5 promila i to jest wykroczenie (art. 87 kodeksu wykroczeń)
- od 0 promili do 0,19 promila - ani wykroczenie, ani przestępstwo, można jeździć.

Już pytałam kogoś z policji, dostałam taką kartkę z informacjami.
przecież dałaś mu szansę - ma się ogarnąć do końca roku. jak się nie ogarnie to go zostaw. po co mu kolejna szansa? z nałogowcami jest tak, że jak nie przeżyją łupnięcia o glebę to nie mają motywacji do ogarnięcia się.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora