Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Bydlo" na slubie
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-14, 09:20   #73
AneczkaKoziol
Raczkowanie

Dot.: "Bydlo" na slubie

Cytat:
Napisane przez czarnuska Pokaż wiadomość
Jej tłumaczenie to takie, że "wesele bez wódki to żadne wesele" :P A więc ja będę się bawić na swoim "żadnym" weselu i bardzo się z tego cieszę
Z tego co zauważyłam to jesteś z tego powodu dumna bo się z tym strasznie obnosisz (chociaż z drugiej strony fakt że ciągle o tym przypominasz sprawia że mam wrażenie że nie jesteś pewna tego i szukasz tutaj po prostu akceptacji i poparcia dla Twojego pomysłu). Mam nadzieje tylko że się nie przejedziesz bo moje "doświadczenia weselne" pokazują natomiast że ludzie bardziej "szaleją" po winie niż po wódce (na weselu taty było wino - i może awantur nie było bo to nie takie towarzystwo, ale ludzie zamiast się bawić musieli pocieszać jednego kretyna który doła załapał, natomiast na weselu mojej mamy pełnym wódki wszyscy bawili się świetnie, nie było awantur i może tylko moja babcia w wolnej chwili docinała dziadkowi ale na trzeźwo rzuca w niego talerzami więc to się nie liczy).
Ja natomiast martwię się bo na moim weselu może być nieprzyjemnie i niezależnie czy podam alkohol czy też zrobię bezalkoholowe - po prostu wiem że będą tam ludzie którzy nie potrzebują nawet alkoholu by sprawiać przykrość młodej parze (niestety akurat ich nie zapraszać nie możemy) - więc robie z winem bo bardzo lubię dobre domowe wino (wódka będzie dla tych którzy nie lubią wina - bo musisz jednak uwzględnić i takich których wino po prostu "muli" i pić go za bardzo nie będą).

Tak jak ktoś powiedział - od tego czy wesele będzie udane czy nie zależy kogo zaprosisz a nie czy będzie alkohol czy też nie. Nawet na trzeźwo ludzie mogą się pobić, pokłócić i zepsuć całe wesele (podejrzewam że ciocia z innego opowiadania która zażądała powrotu do domu nie była pijana - po prostu była humorzasta) - warunkiem dobrego wesela jest dobry dobór gości - jeśli zaprosisz małżeństwo które ciągle się awanturuje albo wujka który ma problemy z utrzymaniem nerwów na wodzy - to masz duże szanse że ci je ktoś popsuje.

Dlatego jeśli wódki nie stawiasz tylko dlatego żeby "nie robili awantur", albo żeby negatywnie się o Twoim weselu wypowiadano to nie obraź się ale głupi powód. jeśli natomiast nie dajesz tyko dlatego że nie lubisz wódki, nie znosisz jej zapachu to nie rozumiem po co tak uświęcać i popisywać się tym że jej nie będzie - raz powiedziałaś i chyba to wystarczy, wszyscy o tym wiedzą i nie mają nic na przeciw - to w końcu Twoje wesele nie musisz zbierać tu pochwał za pomysł.

Moja biżuteria
No i strona

AneczkaKoziol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując