2008-03-14, 10:33
|
|
Raczkowanie
|
Jak malować moje oczy? bardzo proszę o pomoc {fotka}
Przejrzałam już watki dotyczące oczu, wywnioskowałam z nich /nie wiem czy prawidłowo/ m. in, że mam blisko osadzone oczy, mała nieruchoma powieke, nad prawym okiem opadajaca powieke, ale nie opadajace kaciki.
Oczy raczej małe, kolor wyraźny jasno-niebieski z granatowa obwódka. Wyraźna czarna oprawa oczu - mam b. geste rzęsy i dość długie (i na górze i na dole)
Cera raczej jasna, mam piegi, dość sporo, ale takie średnio/mało-widoczne, brązowe brwi, malinowe usta, włosy długie, proste, naturalny kolor - średni brąz z ciepłymi, jasnymi refleksami (rudości, blondy)
Nie wiem jakim jestem typem - kosmetyczka mówiła, że lato, ale jak czytałam rózne wątki to sie pogubiłam 
dodaje na razie tylko takie zdjęcie jednego oka (lewego), bo na razie mam do dyspozycji (marny) aparat w telefonie, ale później dodam zdjęcie twarzy/oczu cyfrówka.
Póki co proszę Was BAARDZO o pomoc
NIE MAM POJĘCIA JAK SIE MALOWAć, żeby make-up do mnie pasował i ładnie wyglądał.
Zwykle używam tylko tuszu na górne rzęsy, ewentualnie ciutke na zewnętrzne dolne.
Od czasu do czasu malowałam oko typowo - wewnątrz jasno, zewnątrz ciemniej kolorami /rożne kombinacje/ jasny ciemny fiolet, jasny ciemny złoty, jasny ciemny brąz, beże, biały na wewnętrzny kącik.
Wole makijaż delikatny, ale nie niewidoczny
Czekam na odpowiedzi i za każda b. dziekuje 
*zdjecie niestety słabo oddaje kolor oczu
|
|
|