2005-09-08, 08:35
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - od jutra (09.09.2005)
Cytat:
Napisane przez Akane
A, raz kozie śmierć. Poczytałam o tej diecie (zarówno na Wizażu jak i w sieci jako takiej) i zdecydowałam się spróbować. Odchudzam się już ponad 2 miesiące, efekty są, owszem, ale ostatnio coraz trudniej gubi mi się centymetry i kilogramy. Sądzę, że wprowadzenie zasad diety SB może pomóc mojemu organizmowi i na nowo go rozruszać
Jeśli ktoś miałby ochotę się przyłączyć - zapraszam do tworzenia grupy wsparcia
Mam też kilka pytań do osób, które już przez tę dietę przebrnęły. Czy można jeść:
- serki wiejskie (wszak to biały ser?)
- jogurty
- szynkę
- pomidory i cebulkę (nie wiem, jaki jest ich IG)
pić:
- słodzoną herbatę
- słodzoną kawę z mlekiem
Będę wdzięczna za odpowiedzi. I od jutra biorę się do roboty  Przytargam do pracy odpowiednie amciu (jajka jak rozumiem, pożerać można?  ) i jakoś to będzie. Grunt to chyba przetrzymać te pierwsze dwa tygodnie 
|
Akane, napiszę Ci co ja jadłam z wymienionych rzeczy:
-serki wiejsikie:tak, ale tylko te odtłuszczone, np Figurę Light 3%
- jogurty:tylko 0%
- szynkę:drobiową chudziutką
- pomidory:teoretycznie powinno się jeść maksymalnie jeden do jednego posiłku, ja jadłam nawet do trzech sporych sztuk
- cebula:tak, ma niski IG , tylko 15
- nie wolno słodzić ani kawy ani herbaty cukrem, bo cukier ma bardzo wysokie IG Zawsze można zastąpić go fruktozą, tez jest słodka, a IG ma dość niskie.
W pierwotnej wersji diety nie można było jeść jogurtów ani mleka, ale Agatston (nie wiem, czy poprawnie napisałam) pod wpływem badań zmienił później pewne założenia i teraz mleko 0 czy 0,5% i odtłuszczone jogurty są dopuszczalne, a nawet wskazane
Ja pierwszy tydzień czułam się oslabiona ze względu na małą podaż węglowodanów, ale w drugim osłabienie zaczęło przechodzić. Schudłam 3 kg, a naprawdę dużo jadłam
Życzę powodzenia, będę trzymać kciuki i tu zaglądać
|
|
|