2008-03-14, 12:25
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: wszystko o marce BERSHKA
Cytat:
Napisane przez paooolka23
no właśnie... co z rozmiarówka w bershka? bede zamawiala przez net, czy jesli nosze M to bedzie pasowała?
|
Jak dla mnie to rozmiarówkę mają dosyć dziwną - ogólnie wydaje mi się, że wszystkie ubrania mają dostosowane raczej do szczupłej figury bez bardzo kobiecych kształtów. Jeśli jesteś raczej wąska w biodrach i nie masz dużego biustu to M powinna pasować.
Ale jeśli chodzi o np. bluzki to XS i S są często bardzo małe, za to M czasami już nie ma takiego wyrazu jak S - jakoś zaczyna tracić kształt, a L np. wreszcie nie opina się na biodrach, ale za to jest 3 razy za szeroka w ramionach. Oczywiście nie we wszystkich przypadkach 
Co nie zmienia faktu, że mam bardzo dużo ubrań z Bershki, ale o ile w innych sklepach jestem w stanie kupić bluzkę bez przymierznia (np. w Mango), to tutaj muszę przymierzyć, bo nigdy nie wiem jak będzie dana rzecz na mnie leżeć.
A przy okazji - zajrzyjcie do mojego wątku http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=242236, bo szukam właśnie kopertówki z Bershki, może u was jest taka (jak na zdjęciu poniżej, tylko, że w kolorze niebieskim)?
|
|
|