Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-03-15, 16:13   #1295
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez katarzyna015 Pokaż wiadomość
Ja tez mam lekko prztluszczajace wlosy. Bylam u dwoch dermatologow. Jedna pan ok 60 lat powiedzial mi ze mam przetluscic wlosy. A druga osoba ok 30 lat powiedziala , ze tak robilo sie kilkaa lat temu. Kazala myc mi wlosy szarym mydlem ( w plynie) lub siarkowym . Mylam kilka razy, wlosy sie tak nie przetluszczaly , ale mialam je matowe bez blysku.. Wiec dalej nie mam sposobu na przetluszacznie sie wlosow. Dalej myje je codziennie przed szkola .
Tego przetłuszczania Ci nie radze bo taka warstwa łoju zatyka kanaliki w których rosną cebulki a to oslabia wlosy - moga wypadac, poźniej gorzej rosnac itd. a pozatym to idealne środowisko dla rozwoju bakteri, grzybków i innych zwierzątek O wizualnych efektach juz nie pisze Co do tego szarego/siarkowego mydla to musisz dobrze nawilżac wlosy (tylko wlosy, a nie skore) bo one strasznie wysuszaja. Na brak połysku można poradzic płukankami ziołowymi (przy okazji może pomogą na przetłuszczanie), octem i zimną wodą.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora