Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - solaria na trądzik, przebarwienia skóry???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-01-05, 14:36   #5
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Dot.: solaria na trądzik, przebarwienia skóry???

Cytat:
Napisane przez 5helga Pokaż wiadomość
....ale o ile wiem UV to nie ultrafiolet(jakby księżyc mnie opalał p).
Z tego co wiem jest możliwość wyboru naświetleń, te nowsze mają świało bardziej podobne do słonecznego i majtki już tak nie "rażą".
W regulaminie zaś jest że ponoć nie powinno się używać kremów przed naświetlaniem.
Nie mam pojęcia jakich żelów/kremów używać. A może są takie preparaty które już te śwatła odróżniają i lepiej współgrają z poprawą kolorytu skóry.
Dzięki! p
Wystarczyłoby poczytać choćby wikipedię i może by ci się rozwiały wątpliwości. https://pl.wikipedia.org/wiki/Ultrafiolet
UV to jest ultrafiolet. O co ci chodzi z tym księżycem swoją drogą?
Nie wiem jakie są tendencje we współczesnych solariach jeśli chodzi o rodzaje lamp, ale prawdą jest, że do opalania służy jedynie ultrafiolet, więc jakiekolwiek inne światło dają te lampy, muszą dawać też UV, żeby robiły to, do czego są przeznaczone. Majty jeśli świecą na niebiesko, to dlatego, że lampa oprócz UV świeci także w zakresie widzialnym na niebiesko i fioletowo, co z kolei odbija się całkowicie od białych powierzchni. Samo promieniowanie UV jest niewidzialne.
Nie rozumiem też o co ci konkretnie chodzi z tymi kremami. Zakładam, że chodzi ci o kremy z filtrem UV, tylko nie wiem po co miałabyś ich używać, skoro twoim celem jest wystawienie skóry na światło UV.
Ostatnia i najważniejsza sprawa jest taka, że nie wyleczysz tym skóry ani nie zlikwidujesz przebarwień. UV najpewniej jedyne co zrobi, to przebarwienia zwiększy i chwilowo zabije bakterie żyjące na powierzchni skóry.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując