2008-03-18, 10:42
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Biochemia w Ciąży - ZBIORCZY
Wita serdecznie! Juz nieraz mogłam liczyć na Wasza pomoc, mam nadzięję,że i tym razem rozwiejecie moje wątpliwości Jestem mamą karmiącą i szukam szamponu bez sls, który jak wiadomo jest szkodliwy i przenika do krwioobiegu. W czasie ciąży stosowałam babydream i szampon z mydlnicą fitomedu, ale przy moich zniszczonych włosach niestety nie sprawdzają się .Dlatego ciągle szukam... Dodatkowo ostatnio włosy zaczęły mi koszmarnie wypadac, myślałam o szamponie z czarną rzepą, ale wszystkie mają sls, więc na ten problem stosuję Seboradin z czarną rzepą Lotion. Co do szamponu- wiem,że mam do dyspozycji Emolium i Bilbę oliwkę do mycia włosów, ale ostatnio natrafiłam na szampony indyjskie i stąd moje pytanie-czy moge ich bezpiecznie używać?? Podaję składy:
Szampony SEHAT OLIWKA CEDR HENNA MIGDAŁ - ARABSKIE 100% NATURAL
OLIVE OIL , GLYCERINE , COCONUT FATTY ACID DIETHANOL AMIDE , SODIUM LAURYL ETHER SULUPHATE , COCO AMIDO PROPHYL BETAINE, PROPYLENE GLYCOL, CHOLORIDE SODIUM
ALMOND OIL, COCONUT FATTY ACID DIETHANOL AMIDE, GLYCERINE, SODIUM LAURYL ETHER SULUPHATE, COCAMIDO PROPYL BETAIN, PROPYLENE GLYCOL, CHOLORIDE SODIUM ...itp...
każdy zawiera SODIUM LAURYL ETHER SULUPHATE
Potrzebuje szamponu, który owszem oczysza włosy, ale tez nawilża, mocno odzywia... emolium nie ma super opinii a Bilba troszkę droga, ale jak mus to mus ;-)
A przy okazji o kholu słyszałam ,że jest szkodliwy bo zawiera ołów, czy jest jakiś bezpieczny zamykający naczynka w oku ??
Czekam z niecierpliwościa na odpowiedź
|
|
|