2008-03-22, 21:49
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolczyk w pępku- wątek zbiorczy- przekłuwanie, wrażenia, problemy
Cytat:
Napisane przez isabellaaa
Witam 
Mam małe pytanko 
2 tygodnie temu przebijalam pepek w salonie kosmetycznym.
Przeklucie wogole nie bolalo, zaplacilam 30zł za samo przeklucie i 120 za kolczyka bo jest z czystego srebra. Teraz 3 razy dziennie przemywam pepek specjalnym plynem ktory dostalam u kosmetyczki, goi mi sie bardzo ladnie. A wiec kolezanka mi mowila ze srebro nie jest dobre do pepka, czy to prawda?? CZy od srebrnego kolczyka mozna miec migracje?? ja nie mam zadnego uczulenia na srebro i rany mi goja sie bardzo szybko, tak wiec prosze odpowiedzcie mi bo zaczelam sie martwic     pozdrowion ka
|
nie istnieje cos takiego jak czyste srebro-a kolczyk robił ci jubiler?
czy został wysterylizowany w autoklawie tak jak narzędzia do zabiegu?czy były w specjalnych torebkach
Cytat:
Napisane przez lolly_girl
Witam.
Jest to jak najbardziej bzdura, ja osobiscie mam srebro, gdyż jakies bazarowe kolczyki za 20zł nie przyjmują mi się w uszach a co dopiero w pępuszku.
Lepiej miec srebro albo złoto niz tani szmelc z którego kolor srebrny Ci zejdzie po dwoch tygodniach:P  szczególnie jeżeli nie ma się na stal szlachetną uczulenia 
|
bo jak się próbuje pchać w ciało bazarowe kolczyki to się nie dziwię ,że sa problemy
a dlaczego nie srebro do przekłucia-bo stopy zawierają domieszki min.niklu ,który działa alergennie-poza tym dużo lepsze są PROFESJONALNE tytanowe kolczyki dostępne w PROFESJONALNYCH salonach i firmach handlujących sprzętem do piercingu
|
|
|