Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do Smoczycy i innych kwasomaniaczek ;)!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-09-10, 19:46   #104
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Dot.: Do Smoczycy i innych kwasomaniaczek ;)!!

Hmmm. Lexie, przy płytko unaczynionej skórze myślę że lepiej AHA nie. To znaczy z niskiem stężeniem możesz popróbować (ja chwilowo mam uraz do AHA po Glyco A i eskalacji naczynkowego problemu). Możesz spróbować Effaclar - nie wydaje mi się, by Cię podrażniał, jest b. łagodny - używałam zawsze na noc. Ale on za bardzo skutecznie nie będzie działał (pH jest zdaje się na granicy skuteczności).
Tego Iwostinu nie używałam, ale wydaje mi się że nie będzie efektywny jako środek złuszczający - może trochę wyreguluje cerę ale nie oczyści chyba za bardzo (myślę że nie ma tam za dużo kwasu a i kwestia pH nieznana).

Lexie, a może Acne Derm? Jest niedrogi (16-20 zł w zależności od apteki), nie podrażnia, świetnie oczyszcza i reguluje cerę - kwas azelainowy poleca się nawet przy trądziku różowatym. Jeden z tych kwasów, po które mogę sięgnąć bez drżenia serca o naczynka. Ma minusy - tępa konsystencja, i lekko wysusza - stosowałam zawsze na noc, po pół godzinie nakładałam krem nawilżający.
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując