2008-03-23, 17:30
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez Ineso
Super wątek
Soczewki nosze 5 miesiąc. Pierwsze opakowanie oryginalne Optixy z płynem Solo, a potem trafiłam do VE i dałam się namówic na ciut tansze iWear z płynem Premium, które faktycznie robione sa przez Cibę i nie wydaje mi się, żeby była między nimi jakas różnica, bo soczewki maja identyczne opakowania, tylko dodatkowa naklejke z nazwa iWear.
|
Jest różnica, od IWear też mnie bolały oczy, są beznadziejne.
Cytat:
Napisane przez Ineso
Nie wiedziałam jak oszacowac pojemnosc plynu i dla osczednosci kupilam najwiekszy i efekt jest taki, ze minal juz trzeci miesiac a plynu jeszcze sporo. Moje pytanie - czy faktycznie nie powinno się uzywa płynu po 3 msc od otwarcia?Przyznam, że ostatnio szybko bolą mnie oczy w soczewce-moze to z tego powodu?
|
Płynu używasz tyle ile pisze na opakowaniu że wolno. Jak pisze trzy to używasz trzy, jak sześć to sześć. No myślę że tydzień, dwa nie zrobi różnicy, ale nie ryzykowałabym dłużej.
Cytat:
Napisane przez Ineso
Jesli chodzi o uzywanie soczewek podczas choroby, to chodzi o to, aby przypadkiem nie przeniesc infekcji do oka, np. jak sie kichnie lub kaszlnie na reke. Ja podczas choroby duzo staranniej myje rece przed zakladaniem/sciaganiem soczewki. Wydaje mi sie, ze to wystarczy.
|
Skąd o tym wiesz, tak Ci powiedziała lekarka?
|
|
|