Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Eks grozi samobójstwem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2017-01-22, 14:42   #3
201803290936
Konto usunięte

Dot.: Eks grozi samobójstwem

Cytat:
Napisane przez wild_horse Pokaż wiadomość
Witajcie,
Kilka miesięcy temu rozstałam się z partnerem, Byliśmy razem 3 lata, a powodem mojego odejścia (drugiego już) były wieczne kłamstwa z jego strony - typowy mitoman, powinien to leczyć a nie chciał.
W sumie nie tak długo po rozstaniu weszłam w nowy związek i jestem teraz szczęśliwa z facetem, który od 2 lat jest moim dobrym znajomym

No i jakoś kilka tygodni temu zaczęły się jazdy ze strony eks. Że się zabije, że on już nie może. I tak, jak do tej pory były z jego strony smsy, czasem telefony, tak teraz zaczął przyłazić do mnie do pracy (mówiłam kilka razy wyraźnie, że sobie tego nie życzę), przynosić mi kawę, kanapki itd. Zaczął opowiadać, jak to szuka nowej pracy, jak już prawie znalazł (przez cały związek mówiłam, że nie pasuje mi jego praca - na czarno i bez pewnych pieniędzy). I że jak nie zostawię mojego faceta to on się zabije, bo on nie może beze mnie, bo ja nie potrafię docenić jego starań i takie tam

Zaraz po rozstaniu poinformowałam o możliwości takich gróźb jego kuzynkę, która przekazała to jego ojcu. Parę razy wymieniłam się też smsami z jego przyjaciółką. Kilka dni temu poinformowałam je obie, że mój eks zaczął coś takiego odwalać, że w sumie to były już takie akcje z jego strony i nic sobie nie zrobił ale mimo to boję się o niego. A one obie zaczęły mówić że jak do niego wrócę to się wszystko unormuje, że przecież on się tak stara (taaa, kawa i kanapki), że już schudł bo nie wytrzymuje tego, że wykończę go psychicznie, że nieważne, że non stop kłamał, bo ja powinnam pamiętać jaką miał przeszłość i jakoś pomagać mu przez to przejść , no takie pitolenie. Zamurowało mnie.

I teraz nie wiem, co robić. Mój facet podsunął pomysł, żebym zrobiła screeny wszystkich wiadomości, w których on groził samobójstwem i poszła z tym na policję, a oni zabiorą go do szpitala, gdzie psychiatra baaardzo dokładnie go przepada i stwierdzi, czy faktycznie coś mu dolega, czy po prostu tak pogrywa.

Co mam robić?
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;70002086]Nie wiem czy to ma szanse zadziałać, ale pomysł twojego faceta brzmi rozsądnie.
Ex i jego ekipa (kuzynka, przyjaciółka) szantażują cię emocjonalnie i moim zdaniem powinnaś uciąć z nimi kontakt.[/QUOTE]

I tyle w temacie. Czas zacząć działać zdecydowanie (policja, niech sobie z nim wyjaśniają) i poucinać w 100% kontakty z toksycznymi osobami.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując